Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Vad Är Mopar 340 Wedge Engine?

The Wedge motorn var en Mopar motor som utnyttjade en viss typ av förbränningskammaren. Men många Mopar entusiaster förvirrad av 340 Wedge motorn . De antar felaktigt att Mopar Wedge badging hittades på sena 1960-talet Dodge och Plymouth fordon var en marknadsföring gimmick för icke - hemi V - 8 motorer . Förbränningskammaren Konfiguration

Wedge motorer presenterade en vinklad förbränningskammare som gav ett mer effektivt intag och utblåsning av luft , bränsle och gaser . I synnerhet var det 340 Wedge en liten - blocket Mopar motor som presenterade den vinklade ventil tåg och förbränningskammare i en vanlig 340 V - 8 .
Populära program

den Mopar 340 Wedge motorn först märks på E - kroppen Plymouth Duster . Det skulle kunna identifieras genom ett märke som läser " Wedge 340 " i stället för " 340 V - 8 . " Beteckningen förvirrade konsumenter på tiden på grund av den relativt låg effekt i motorn och den lilla kubikcentimeter förskjutning att designen presenteras .
Wedge Tvist
< p > The Wedge konceptet var trög start på grund av denna missuppfattning . Emellertid följde Mopar 340 Wedge med större och mer kraftfulla motorer såsom 413 Max Wedge och 426 Wedge .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91062.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.