Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur sänka en 1977 Ford F-100

Även om det inte är väldigt många steg som krävs för att sänka en 1977 Ford F100, är ​​det fortfarande en utmanande anpassning projekt. De tillgängliga kit för att sänka fjädringen utnyttja släppa I-balkar för att upprätthålla åkkomfort i gamla Ford lastbilar. De är betydligt dyrare än traditionella sänka metoder, såsom uppvärmning eller styckning fjäderlindningarna, men har fördelen av att upprätthålla en korrekt camber /caster som krävs för lastbilen att köra på rätt sätt samtidigt som jämnt slitage över ytan av däcken. Saker du behöver
1977 Ford F100 sänkningssats, fram och bak
Replacement stötdämpare
Automotive jack
Jack står
Automotive verktyg
4-fots längd kedjan

Visa fler instruktioner
Installera Lastvagnars Framfjädring
1

Jack upp fram-och baksidan av lastbilen och ta bort hjulen och däcken
2

Lay ut de reservdelar fjädring där de kommer att installeras på lastbilen, enligt anvisningarna som medföljer satsen. Det kommer att finnas en stötdämpare och en I-balk för varje sida av trucken. Addera 3

bort och ersätta lastbilens front I-balkar en i taget genom att unbolting suspensionen från ram. Använd domkraften för att ladda spänningen på fjädrarna utan att lyfta lastbilen utanför domkraften. Koppla hållarna rörskarvskenorna och stötdämparen, sedan sakta sänka domkraften att avlasta trycket från fjädern. Var försiktig, eftersom fjädrarna kan flyga ur sina fästen om suspensionen lossas för snabbt. Använd en kedja för att förhindra att fjädern flyger ut och orsakar skada.
4

unbolt I-balken från centrum ramen monteringsplats, ta sedan bort I-balk och ersätta det med I- strålen från satsen. Sätt tillbaka fjädern och nya stötdämpare, sedan använda uttaget för att ladda spänningen på fjädern och skruva den på plats. Front sänkningssats installationen är samma procedur på både förar-och passagerarsidan av lastbilen.
Installera lastbilens bakre Suspension
5

isär och bygga om lastbilens bakre fjädring en sida i taget. Satsen omfattar utbyte bojor och hängare för baksidan av lastbilen, samt nya stötdämpare.
6

Ta bort den bakre stötdämparen, sedan ta bort fjädring galgar från varje ände av bladfjädrar. Ta bojor nästa, enligt din kit instruktioner.
7

Installera ny fjädring bojor, då de nya galgar till ändarna på bladfjädrarna, sedan installera den nya stötdämparen.

8

tillbaka hjulen och däck på lastbilen och sänka den från domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91063.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.