Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man identifierar en 1969 Pontiac 350 HO

Många Pontiac 350 kubik-tums motorer finns dock bara ett fåtal är 350 hög uteffekt (HO) modell. Enligt Car Craft Magazine, kubik-tums Pontiac 350 tillverkades från 1968 till 1979, men HO motorn endast tillverkas i 1968 och 1969 för vissa Tempest och Firebird modeller. Sedan Pontiac 350 HO är i efterfrågan och en sällsynt hitta, lokalisera och kontrollera vissa gjutning nummer och koder produktion är nödvändig för korrekt identifiering. Instruktioner
1

Leta upp numret motorn produktion eller blockera numret. Enligt Firebird, det ligger på framsidan av blocket, på passagerarsidan, strax under topplocket. Numret är sex till sju siffror. Under produktionen numret är det två bokstäver motorkod.
2

Decode tillverkningsnummer och motorkod. Enligt Pontiac makt, är det tillverkningsnummer för både 1968 och 1969 350 HO motorer # 9.790.079. Mellan Pontiac Effekt och Firebird, är två bokstäver motorkod antingen "WK" eller "WN." Addera 3

Lokalisera och avkoda blocket VIN. Det är nio siffror lång och placerad på passagerarsidan av blocket, mot botten, bredvid kamkedjan lock. Enligt Pontiac makt, är det första läget "2" för Pontiac, följt av den sista siffran i det avsedda året för användning och en bokstav som anger anläggningen av tillverkningen. De återstående sex till sju siffror är en del av chassinumret.
4

Leta gjutning datumkoden. Enligt Year One, är det på distributören pad mot baksidan av blocket. Koden är en bokstav följt av två siffror: månaden betecknas med en bokstav, "A" för januari, "B" för februari, osv Följande en eller två siffror representerar dagen i månaden som tillverkas och den tredje är den sista siffran av årtiondet året. I år Beteckningen skall vara sju, åtta eller nio att vara en 350 HO motor.
5

Hitta motorblocket gjutning numret på baksidan av blocket, bakom nummer åtta cylindern. Detta nummer måste vara samma som tillverkningsnumret, # 9790079, ursprungligen placerad i steg 1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90701.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.