Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Första Mustang säljs till allmänheten

Den 1964 Ford Mustang lanserade ponny bilen revolutionen . Ford Motor Co General Manager Lee Iacocca kom på idén till en lätt , sportig , billig medelstora bil för yngre bilägare . Efter framgångarna i Thunderbird , var mustangen en sportbil för masskonsumtion . Den första Mustangen

första produktionen Mustang kom av monteringsbandet i Fords Rouge fabriken i Dearborn , Michigan , den 9 mars 1964. Det konvertibla presenterade en 260 - kubik - tums , 164 - hästkrafter V - 8 motor med en två - FAT förgasare . Den hade en Cruise - O - Matic växellåda och en Wimbledon vit lack . Dess serienummerplåt nummer var 5F08F1001 .
Showroom Display

De första Mustang säljs till allmänheten sändes från Ford på ett återförsäljaravtal turné för att locka showroom trafik och publicitet . Bilen var inte avsedda för försäljning , som Ford ville lägga det på displayen i Henry Ford Museum i Dearborn . Mustangen hamnade i en Ford -återförsäljare showroom i Newfoundland , Kanada .
First Mustang Salu i

Den första Mustangen misstag såldes till en kanadensisk pilot , Capt Stanley Tucker. Säljaren uppenbarligen inte visste att bilen var för show bara . Ford försökte köpa tillbaka bilen , men Tucker vägrade att sälja den . Han bytte senare tillbaka för en 1967 Mustang med ID-nummer 1,000,001 .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90803.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.