Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man installerar mattan i en Mustang

Installera nya mattan i en Mustang kan vara en tidskrävande och mödosam uppgift. Men när det görs på rätt sätt, kan en ny matta gör en klassisk mustang ser ut och känns helt nya. Saker du behöver
Rakblad
svart märkpenna
Torx T-46
15mm uttag
8mm uttag Begagnad Ford radio borttagningsverktyg
Rachet
Maskeringstejp
Phillip skruvmejsel
Matta
Visa fler instruktioner
Installera matta i en Mustang
en

Avlägsna tröskelskyddet remsan längst ned av dörrkarmen. Använd en stjärnskruvmejsel för att skruva loss fyra skruvar. Enligt Corral.net, sätta bultar tillbaka i sina hål på plasten remsan, och använd maskeringstejp för att hålla dem på plats efter borttagning.

Bort kick panel genom att dra den på det. Ta tröskelskyddet band och kick panel på den andra sidan genom att upprepa samma procedur.
2

Använd en 15mm hylsa för att ta ut de två skruvarna och muttrarna som håller framsätet. Om din Mustang har en effekt ländryggen eller elmanövrerad stol rack, koppla loss den. Enligt Corral.net, gjorde mustangs 1987-1993 är utrustade med en bränslepump relä under förarsätet. Koppla bort pumpen, som är monterad på en T-formad att skruvas fast i golvet. Unbolt fästet. Se till att hålla bulten och fästet tillsammans.

Bort den andra framsätet med samma metod.
3

Demontera baksätet. Luta ryggstödet framåt, lyft sedan uppåt i baksätet "kudde från baksidan. Du kommer att behöva flytta searts bakåt och framåt för att ta ut dem.

Använd Torx T-43 bit för att ta bort bältet spärrarna, som ligger bredvid konsolen. Ta bort torx bultar bifogas bilens golv. Tappa inte gummigenomföringarna, som fästes säkerhetsbältena.
4 p Om din Mustang har en mittkonsol, måste det tas ut. Ta bort skal på båda sidor av konsolen. Använd en 8 mm hylsa för att skruva loss skruvarna som håller armstödet till konsolen och plats armstödet åt sidan. Corral.net föreslår placera bultarna i armstödet s hål för att komma ihåg var de gick

Dra upp trim shifter boot och skruva loss de två skruvarna trim. Avlägsna shifter handtag genom att skruva loss de två skruvarna som ansluter den till shifter bas.
5

bort din Mustang radio med Ford verktyget Radio borttagning, om du fortfarande har din fabrik radio. Koppla radions ledningar och ställ den åt sidan. Enligt Mustang50Magazine.com är skruvar ligger nära värme och luft-villkor, bakom instrumentbrädan på förarsidan och i handskfacket. Dra försiktigt bort trim runt värme och luft-konditionering

. Töm handskfacket och tryck på bakre delen så att den hänger AIL vägen ner. Om din bil har trunk release och bränsle knappar dörren, dra ut dem. Ta bort skruvarna som sitter på vänster sida av handskfacket.

Använd en 7 eller 8 mm uttag för att skruva trim skruvarna från panelen på förarsidan. Ta bort de två skruvarna som fäster mittkonsolen till instrumentbrädan, och ta ut askkoppen. Ta bort de två 10mm bultarna på baksidan av mittkonsolen, som är fäst vid black metal pad. Dra mittkonsolen ut.

En svart metallhållare hålls av två 11mm muttrarna på undersidan av instrumentbrädan. Avlägsna muttrarna med en 11mm hylsa.
6

bort mattan genom att lyfta om upp bakifrån och rulla den till framsidan av bilen. Dammsug golvet pannan för att ta bort smuts och rengör eventuella rostfläckar. Använd märkpenna för att markera var alla dina kablar ansluta om de installeras av en butik.

Lay den nya mattan ner över golvplattan. Lägg den gamla mattan över den nya för att se ditt klipp är accurate.Use markören för att göra en sammanfattning av den utskurna områden av den gamla mattan. Använd ett rakblad att skära ut konturerna.

Kavla ut den nya mattan bakifrån och fram till fronten. Se till att mattan är lagd så platt som möjligt, och för att driva alla kablar och kontakter genom hålen du skisseras med din markör.

Tillbaka sätena bälten först, eftersom de kommer att hålla mattan på plats medan du installera om resten av inredningen. Sätt tillbaka kick-panel, fram-och baksäte och mittkonsol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90426.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.