Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Opel GT Specialverktyg

Opel GT chockade världen när den debuterade 1968. Det var en trevlig överraskning från ett företag som alltid varit mer intresserad av praktiska än stil. Med en aerodynamisk kropp och ergonomisk inredning på en tävlings beprövad Kadett Rallye ram, vände Opel GT huvuden och det fortsätter att göra det i dag. Om du är lycklig nog att äga en GT, kan några speciella verktyg hjälper dig att hålla den i tip top form. Metric Triple Square Driver Set

Dessa europeiska hylsnycklar har tandade bitar som passar huvudet på din GT. Storlekarna du behöver är 8, 10 och 12 millimeter. Eftersom du inte kan ta bort huvudet utan en trippel fyrkant uppsättning drivrutiner, det är oumbärligt om du planerar att bygga om din motor. Dessa bitar är också utsatta för en hel del stress och missbruk så en "impact betyget" set är rätt väg att gå. Impact rankade bitar är gjorda av mjukare metall, så att de inte kommer att splittras under tryck.
Metric Obstruktion mutterdragare

Hinderljus skiftnycklar är utformade för att linda runt grenrör och andra hinder så du kan ta bort startmotorer, generatorer och andra svåråtkomliga delar i GT: s trånga motorrummet. De kallas också böjd ring skiftnycklar för att de ser ut som en fast nyckel med en 45 graders böj i båda ändarna. Denna kurva gör det lätt att nå trånga ställen. Få en uppsättning hejarsmitt krom-vanadin skiftnycklar stål obstruktion och de ska pågå en livstid.
Metric Stubby skiftnycklar

Stubby skiftnycklar är användbara när du har begränsat utrymme att arbeta. Ibland du inte har tillräckligt med topp klartecken för en socket set eller sidospel för en vanlig skiftnyckel. När detta händer, är det dags för en knubbig skiftnyckel eftersom dessa kortare versioner av dina full storlek skiftnycklar kommer att arbeta i trånga utrymmen där inget annat kan. Få din uppsättning i hejarsmitt kromvanadinstål om du vill ha maximal hållbarhet. Addera bladmått

Sedan Opel GT kommer från en tid då elektroniska tändningar hade inte ersatt punkter och system kondensor, behöver du definitivt ett bladmått. Det enda praktiska sättet att bestämma dimensionen av ett litet gap eller öppning mellan ytorna är med ett bladmått som är tillräckligt tjock för att passa tätt mellan dem. Enligt OpelClub.com är korrekt gap mellan punkterna i din Opel GT vid TDC (Top Dead Center) .018 inches. Du kan kontrollera detta med din bladmått och du kan även använda den för att gapet dina pluggar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90854.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.