Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Återställa en 1965 Ford Mustang

Populariteten av 1965 Mustang har aldrig avtagit sedan den infördes i april 1964. Dess popularitet hade mycket att göra med sitt sportiga utseende, en mängd olika alternativ och motorer, från kraftfull V-8s till en ekonomi sinnade sexcylindrig. Det är samma skäl som 1965 Mustang är en så populär restaurering kandidat idag. Instruktioner
1

Utvärdera skick dina Mustang och bestämma vad du vill att slutresultatet av din restaurationen. En grov och rostig Mustang kommer att ta en hel del mer resurser för att återställa än en rak, rost-fri bil. Vill du ha en anständig bruksbil eller en prisbelönt show bil? Budget din ekonomi och tid för din restaurering därefter. Gör en lista på delar, material och tjänster som behövs.
2

Bestäm vilken typ av restaurering du vill ha för din Mustang. Gör en kosmetisk renovering om du har en i grunden sund bil som bara behöver måla, krom eller inre arbete, och du vill använda bilen som en vardaglig förare. Gör en total återställning på din Mustang om du önskar en show bil. En totalrenovering kommer att bli dyrare, eftersom det oftast innebär helt isär bilen, renovering eller byte av delar som behövs, och sedan återmontering.
3

Gå med i en lokal Mustang klubb och delta i möten. Gå till restaurering seminarier om din Mustang klubben sponsrar dem. Prata med andra ägare Pony Car som redan har gått igenom återställningen. Ta reda på vad reparation och kropp butiker de använde, vilka delar leverantörer som de beställt från och hur de behandlas med en viss restaurering fråga. Köp en 1965 Ford Mustang verkstadshandbok. Även om du inte kommer att utföra någon av restaurering uppgifter själv, bekanta dig med varje aspekt av din Mustang och de inblandade processerna. Kunskap är nyckeln till en lyckad restaurering.
4

Få Mustang mekaniskt ljud. Beroende på din bil, kan detta kräva en fullständig motorrenovering eller en enkel tune-up. Se till fjädring, bromsar, differential och växellåda är allt upp till snus också. Garage dina Mustang om du kommer att göra en del av restaureringen själv. Skaffa en bra kvalitet mekaniker verktygssats.
5

Schemalägg dina Mustang för body shop. Du kan spara en avsevärd summa pengar om du gör demontering av krom, stötfångare och lampor själv. Använd en digital kamera och ta närbilder på varje objekt före, under och efter demontering. Detta kommer att hjälpa enormt när det är dags att sätta din Mustang tillbaka tillsammans. Gör ett fotoalbum av dina framsteg eftersom detta kommer att bidra till att värdet på bilen genom att visa nivån och kvaliteten på restaurering som du har gjort.
6

renovera inredningen när kroppen och lacken har slutförts. Komplett inredning kit från mattan till headliner är tillgängliga för Mustangs till ganska rimlig kostnad. Men för en bruksbil du kanske bara behöver byta framsätet klädsel och ge resten en bra rengöring.
7

inte snåla på detaljerna när det blir dags för återmontering. Ta din tid och få en medhjälpare så att du inte repar eller chip din dyra lacken när du installerar stötfångare, krom trim, belysning och så vidare. Glöm inte att ta bilder när du går till ditt album.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90357.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.