Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1957 Buick Special Specifikationer

Buick Special hade alltid ansetts stilig för en nybörjar bil, och detta förändrades inte när bilen fick ett helt nytt utseende för 1957. Även om tre-panel delad bakruta hånades på tiden, är det samma "misstag" nu en av de 1957 Special mest identifierbara egenskaper. Köpare i 1957 var inte avskräckas av kritikerna: Special var Buicks mest sålda bil det året. Exteriör

1957 Buick Special var längre och bredare än sina föregångare. Dess nydesignade kropp var över 17 meter lång och 6 1/2 meter bred, och det skröt en 122-tums hjulbas. De dyrare "Super" Specials hade fyra ventiler, medan de andra modellerna hade tre. Den särskilda kom som en två-eller fyradörrars sedan (inklusive Riviera), som cabriolet och som en Estate Wagon.
Motor och växellåda

1957 V8 Motorn var allt nytt och omskapas för att passa in i den nya motorrummet. Den särskilda hade 364-kubik-tums "nailhead" V8-motor - motorns petite, vertikalt orienterade ventilkåpor var påminner om en spik är platt huvud. Motorn producerade 250 hästkrafter och drivs Special med lätthet tack vare en större tryckkammare och större insugningsrör och avgasrör. Det var parat med antingen GM: s två hastigheter hydraulisk Dynaflow automatlåda eller tillvalet Synchro-mesh manuell växellåda. Den matades med en bred-throated två-FAT förgasare. Allt som allt skulle det över £ 4000 Special nå hastigheter på 90 till 116 miles per timme.
Chassis

Liksom Fords Fairlane, 1957 Buick Special hade en ny "nested" chassi som tillät den att sitta betydligt lägre än tidigare modeller. I-balk konstruktion (med en X-braced centrum) förbättrat bilens styvhet och erbjöd Speciella sex passagerare mer innerutrymmen. Den särskilda ritt förbättrades genom spiralfjädrar för alla fyra hjulen och bakre stötdämpare. Den hade en kulled fjädring fram under de chocker som tillåts hjulen för att kompensera för ojämn väg. Dess halvflytande bakaxel axlat mesta av den särskilda vikt och eventuella rotationsvridmomentalstrande.
Style

fjolårets galler ersattes 1957 med "vattenfall" eller "rakapparat" galler. Detta presenterade tunna, vertikala krom barer över hela framsidan av bilen. Buick behöll sin "sweepspear" linje av krom längs sidan av den särskilda, som doppas i en djup "V" strax innan den bakre hjulhus. Den främre galler, bakre stötfångare och bakljus all presenterad krom, vilket gör den särskilda flashiga för en billig Buick. Chrome Buick badging sågs endast på grillen och bål. Erbjuds nya interiör färger och mönster tyg i 1957 Special Addera Interiör

Buick. Bilens tillval värmare ansågs ganska imponerande för sin tid. Den nya instrumentpanelen skyddades genom gjutning för att förhindra bländning, och hastighetsmätaren använde ett band indikator i stället för den vanliga nålen. Det fanns fyra fördjupningar avsedda för glasögon på insidan av handskfacket dörren samt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90700.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.