Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man installerar ett trä flaket

En specialanpassade monteras trä flaket är en trevlig pricken för någon lastbil, men är nästan obligatoriskt för den klassiska amerikanska pickup. Trä sängar är långvariga, snygg och lätt att reparera eller byta ut i jämförelse med stål. Full trä säng kit, inklusive krom bult lister och matchande hårdvara, är tillgängliga för de vanligaste klassiker och kan anpassas för att passa många av dagens lastbilar. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hammer
Drill
5/16- tums bit
Sander
100-slippapper
kokt linolja
Visa fler instruktioner
1

Skiss ut placeringen av de ursprungliga korten, inklusive bredd innan du tar bort. Lastbil sängar kit kommer med varierande bredd styrelser som måste placeras korrekt för att passa bultmönster i sängen.
2

Ta bort det gamla golvet från sängen av lastbilen. Avlägsna muttrarna från bultarna underifrån, med hjälp av en hylsnyckel eller påverkan pistol för att lossa och ta bort muttrarna. Tryck skruvarna upp genom botten av bädden med en hammare. Bänd styrelser upp med ett spett, om det behövs, och lyfta dem ur sängen.
3

Montera sängen kit utanför flaket på golvet eller annan nivå arbetsyta . Placera korten med de två smalaste brädor till utsidan med den räfflade kanten på insidan och den platta kanten på utsidan. Placera de återstående korten enligt skiss du gjort och montera kromade bult remsor med kanter i spåren i sängen styrelser. Kontrollera alla delar för korrekt längd och passform. Alla brädor som behöver justeras ska returneras till tillverkaren för byte. Passar sängen styrelser i flaket, med början med de två externa styrelser, glider dem under vinkellisterna
4

, som kommer att vara bultad eller svetsad vid sängsidor. Montera kromade bult remsorna på plats mellan korten och montera bultarna genom hålen i bulten strips och hålen i golvet ram för att söka efter rätt passform.
5

Mark för bulthål på detta punkt om det finns någon varians i passform eller du installerar över en fast säng. Använd en körnare och hammare för att markera varje bult hål du behöver borra. Ställ stansen i mitten av hålet och slå fast den med hammaren för att göra en liten, rund strecksatsen att markera hålet. Ta bort säng styrelser och krom bult remsor.
6

Borra några bulthål behövs för att göra kromade bult remsorna passform. Använd en 51/16-inch bit med en diamant spets på medelhög hastighet för bästa resultat. Den hårdare ytan desto långsammare bit måste vända för att klippa den effektivt och förhindra överhettning.
7

Sand sängen styrelser grundligt med 100-slippapper. Applicera två lager av naturliga, kokt linolja med en fin borste för att försegla trä. Denna yta kommer att skydda träet utan att dölja sin naturliga korn och färg. Det kan upprätthållas med en periodisk återapplicering linolja. Montera skivorna i sängen, montera kromade bult remsorna på plats och släpp bultarna igenom, en i varje hål
8

. Trä en bricka och mutter på undersidan av varje bult och vrid dem medurs tills den fäster med hjälp av en hylsnyckel. Undvik hård åtdragning, vilket kommer att rynka skruvarnas remsorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90757.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.