Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur sänka en C3 Corvette

C3 version av Corvette omfattar åren 1968 till 1982. Dessa bilar är ofta kallade "Stingrays" eller "hajar." Många C3 Corvette ägare vill sänka markfrigången av dessa bilar. Eftermarknad kortare framtill spiralfjädrar och justerbara bakre fjäder kit bult kan enkelt sänka markfrigången med en tum. Dessa poster kan erhållas från de flesta Corvette delar leverantörer. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Kulled spridare Tool Review Hammer
Penetrerande smörjmedel
fjäderkompressionskammare Tool Review Aftermarket set spiralfjäder
Open end skiftnyckel satt
Hylsnyckelsats
Bakre fjäder bultsats
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en plan yta och ställ in nödbromsen. Mät avståndet från golvet till den övre bågen av de främre och bakre hjul öppningar. Anteckna varje mätning.
2

Höj den främre delen av bilen med hjälp av en hydraulisk domkraft och placera pallbockar under bilen för säkerheten. Ta bort de främre hjulen med en rörtång. Addera 3

Spray stötdämparen bultar, stabiliseringsmedel mutter och bromsok bultar med penetrerande smörjmedel och låt det dra i 20 till 30 minuter. Börja på ena sidan och ta bort de främre stötdämparen bultar med en öppen ände eller hylsnyckel. Demontera fjäderbenet från bilen. Ta bort den främre krängningshämmaren förbinder mutter och bult.
4

Ta bort bromsok bultar med en hylsnyckel och försiktigt flytta den ur vägen. Placera den på en låda eller block för att undvika skador på bromsledningar.
5

Placera en domkraft under kontroll armen och lyfta upp det tills du märker att våren börjar komprimera. Lossa muttern som håller den övre kulleden med en öppen ände eller hylsnyckel och pop gemensamma lös med en hammare och spridare verktyg.
6

Placera domkraften direkt under kontroll armen och lyfta upp det tills fjädern blir komprimerad. Håll våren avslutades med en fjäder komprimering verktyg. Ta den övre kulleden mutter och försiktigt sänka domkraften till att dra ut nedåt kontroll arm. Dra spiralfjädern bort och ut ur sin position.
7

vända processen genom att installera den nya kortare fjädrar och upprepa det på andra sidan
8

Placera block i framför framhjulen. Lyft den bakre delen av bilen med en domkraft och placera den på pallbockar. Ta bort drivhjulen med en rörtång. Spraya fjädermuttrarna med penetrerande smörjmedel och låta dem dra i 20 till 30 minuter.
9

Bifoga en träbit på ena sidan av den bakre fjädern med en C-klämma för att hålla uttaget från att glida. Placera domkraften direkt under blocket och höja den tillräckligt för att släppa ut trycket från fjädern muttern. Ta bort muttern med en hylsnyckel och dra ut slutstycket, bussningar och brickor. Ersätt dem med längre fjädrar bultar, bussningar, brickor och muttrar ur satsen i samma ordning som de gamla togs bort. Räkna de exponerade trådarna på fallkolven och matcha dem på den andra sidan. Sänk domkraften och byta hjul och däck.
10

Upprepa processen på andra sidan av fjädern.
11

Sänk bilen och mät avståndet från golv till den övre centrala delen av bakhjulet öppningar. Göra justeringar genom att vrida fjädern muttern på de nya bultarna. Vrid medurs för att höja bilen och moturs för att sänka den. Se dina anteckningar i steg 1 för att anpassa sig till den nya önskade höjden.
12

köra bilen för ett par veckor för att reglera suspension. Re-mäta och justera den bakre höjden därefter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90890.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.