Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Triumph Spitfire Projekt

Triumph introducerade Spitfire, uppkallad efter andra världskriget jaktplan, 1962 och hade en produktion körning av 18 år. Den tvåsitsiga öppna sportbilen delade chassi av Triumph Herald men hade en mycket slankare kropp stylad av Michelotti. Fortfarande en mycket älskad klassiker bland entusiaster, det finns många ändringar du kan göra för att hålla din Spitfire kör tillförlitligt i 21-talet. Kylfläkt Elektrisk

Motorn driver mekaniskt den ursprungliga fläkten kylsystemet på Triumph Spitfire. Som ett resultat är det mindre effektivt när långsamma eller stillastående trafik, precis när du behöver det mest för att kyla motorn. Byte av mekaniskt driven fläkt med en modern eldriven version kommer att förbättra motorns kylning. Fläkten slås när kylvätskan når en viss temperatur så är bara på när det behövs.
Deflektor Boards

Viktiga delar av Spitfire kylsystem är panelerna ligger till framsidan och endera sidan av kylaren. De är utformade för att kanalisera luft genom kylaren och, som görs av styv kartong, är sårbara och utsatta för slitage. Eftersom deras syfte är inte omedelbart uppenbart att de tenderar att få bort när skadade och aldrig ersättas. Om din Spitfire inte har dessa paneler eller om de är skadade, byt ut dem för att se till att motorn är att få maximal kyleffekt från kylaren.
Elektronisk tändning

Ändra ursprungliga tändningen till ett mer tillförlitligt elektroniskt system kan låta komplicerat men det är verkligen en rättfram jobb. Det finns flera kit som innehåller allt du behöver för att slutföra omvandlingen. Jobbet innebär byte rotorarmen inom distributören med en elektronisk komponent som utför samma funktion.
Roll Bar

Som med alla cabrioleter utan störtbåge, konsekvenserna av rullande bilen på en krasch kan vara katastrofala. En störtbåge kan ge dig sinnesfrid att om du oturen att vända bilen upp och ner, är du mindre risk att bli allvarligt skadad. Flera Roll Bar kit för Triumph Spitfire passar alla modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90735.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.