Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man bygger en Chevy V8

Classic Chevrolet bilar och motorer, liksom 307ci i en 1969 Chevelle Malibu, är bra exempel på hur man kan få ut mer värde från en befintlig klassisk bil genom att bygga om den. Med enkla handverktyg och reservdelar du kan bygga en Chevy V8 tillbaka till sitt ursprungliga skick. När du återskapar en Chevy V8, kan du placera sedan tillbaka in återställda ursprungliga bilen för att få mer andrahandsvärde, både monetärt och historiskt. Saker du behöver
Original Chevy V8 307ci motor
Motor stativ
ringkompressorn (kolvringarna) katalog Bead blaster (sand blaster) katalog Packningssats
Perm-a-tech tätningsmedel (packning typ) katalog vevlager
Kamaxelkit kullager
Lyftare
olja (10W30) katalog Gear olja (90W) katalog lagersmörjmedel
mekaniker verktyg equipment shop trasor

Visa fler instruktioner
1

Säkra motorblocket till en motor monter. Ta vevaxeln balanseringsdon från vevaxeln. Ta bort ventilkåpor, kamkedjan locket och luftintag. Använd ett Ratchet och uttag för att lossa och ta bort vipparmarna. Dra stötstänger och lyftarna ur motorn och ställ dem åt sidan.
2

Vrid motorn så att botten är riktad uppåt. Avlägsna oljetråget och bränslepumpen från motorn. Ta tidpunkten redskap från slutet av kamaxeln och hålla den och kamkedjan tillsammans. Dra kamaxeln från motorblocket.
3

Använd en spärrfunktion och uttag för att lossa och ta bort oljepumpen. Nästa börja att avlägsna varje kolv genom att lossa kolven caps vevstakslager som håller kolvstängerna med vevaxeln. Två bultar hålla varje kolv på plats. Ta bort skyddslocken och låt kolven glida ut ur cylindern. Upprepa processen tills alla åtta kolvar är fria från vevaxeln.
4

Lossa och ta bort vevaxellagren. Håll varje lock i ordning så att de ersätts när de togs bort. Dra vevaxeln ur motorblocket roterar sedan motorn så att botten av blocket pekade nedåt. Ta bort varje av de två huvudena från blocket.
5

organisera alla delar av motorn för rengöring, målning och ominstallation. Den motorblocket och delar borde gå till en motor byggare att få cylindrarna finslipat eller ås-brotschat, bör blocket vara dekorerad (varje förena kanten på motorn bearbetad platta för bättre montering) och ventilfjädrarna bytas. Metalldelar måste vara bead blasted (sandblästrad) och målade ordentligt innan montering. När delarna är alla tillbaka och redo, börjar monteringen.
6

Infoga nya ramlager till vevaxeln lageröverfallen och motorblocket. Rikta lagren så att fliken på varje lager punkter mot baksidan av motorblocket Smörj varje lager med 90 vikt olja innan du lägger in vevaxeln i motorn och säkra den på plats med den andra halvan av lageröverfallen.

7

Place packningar vid vardera änden av vevaxeln. Dessa packningar är halvmånar som möter upp med kanten på oljetråget på baksidan av vevaxeln och vid tidpunkten täcka upp framför. Säkra en ny eller renoverad oljepump på plats sedan installera oljetråget med en ny packning. Använd Perm-a-tech kryss för att hålla packningen på plats under installationen. Säkra varje fästelement sedan vända runt motorn.
8

Installera nya kompressionsringar runt varje kolv sedan olja var och en innan glida tillbaka in i cylindern. En kolvring kompressor kommer att pressa varje kompressionsring tätt runt kolven, så att den kan glida in i cylindern under installationen. Applicera kullagerfett på bärande kolvstångsmaterial lock som håller stavarna till vevaxeln innan åtdragning locken på plats.
9

Säkra motorn leder till blocket med rätt åtdragning proceduren för korrekt sittplatser. Smörj kamaxeln med lagerfett och skjut den på plats i motorblocket. Säkra timing redskap och kedjan till slutet av kamaxeln och justera kugghjulet med kamaxeln växel.
10

Säkra locket kamkedjan på motorn med rätt packningar och häftpistol material för att hålla packningarna på plats under installationen. Olja varje ny lyftare med 10W30 olja och infoga dem i lyften hålen. Placera en ventilstång och vipparm på toppen av ventilen fjäderenheten och surra dem (dra åt dem på rätt sätt) så att muttern fästa varje vipparm vrids ¾ varv efter ventilstången har surras. Detta kommer att ta bort överskott av fri rörelse av ventilen stången på grund av brist på täthet av vipparmen.
11

Byt ventilkåpor och luftintag. Motorn är redo för den slutliga installationen av tillbehör och förgasaren i en 1969 Chevrolet Chevelle och kört för en ny 100.000 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90423.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.