Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur mäter Antika Däck

När du köper nya däck, har däcksidan en bokstav och en serie av tre siffror. Vid mätning av antika däck, mäta uppfylla dessa siffror så däcken passar däcket fälgen och bilen du vill sätta dem på. De första bokstäverna på däcksidan är ett "P" för personbilsdäck, en "LT" för lätt lastbil däck, eller ett "T" för en fabrik reservdäck. Däcket kommer att behöva passa fälgen du har. Kanten måste ha rätt bultmönster för din bil, kommer vanligtvis fyra eller fem bultar i mönstret, och däcket måste vara rätt bredd och höjd för att passa i din hjulhuset. Saker du behöver
Standard måttband
Metric måttband
Visa fler instruktioner
1

Mät diametern på den fälg du kommer att lägga däcket på med en standard måttband. Fälgen mäts i inches. De flesta klassiska bilar har en 14 - eller 15-tums fälg, även om 12 till 16 inches är möjlig. Kanten storlek i inches är det sista numret på den nya däcksidan kod. Kanten storlek ska motsvara ungefär den inre sträng av däcken du vill montera på fälgarna.
2

Mät fälgbredd med en vanlig måttband. Kanten med kan vara så liten som 5 inches för mindre personbilar till 9,5 inches för vissa pickup lastbilar. Mät insidan bredd däcksfoten att se till att det överensstämmer med fälgbredd.
3

Mät däck bredden i millimeter med en metrisk måttband. Detta motsvarar den första siffran på nya däck koder.
4

Bestäm däckets höjd i millimeter. Du gör detta genom att mäta från den yttre kanten av däcket med innerkanten och fördubbla det att stå för den andra sidan. Det andra talet i nya däck koder är detta nummer, höjden, dividerat med däckets bredd i millimeter. Numret är den procentuella förhållandet mellan höjd och bredd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90519.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.