Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1965 Lincoln Specifikationer

Continental var Fords high-end lyx modell för 1965 år. Erbjuds under Lincoln varumärket, presenterade Continental samma grundläggande utformning från de senaste fyra åren, men vissa smärre förändringar gjordes, såsom installation av skivbromsar fram, en ny grill och omdesignade bakljus. Precis som sin föregångare, var '65 Continental mycket dyra och mycket tung. Dess stora motorn inte konstruerad för bränsleeffektivitet men var nödvändigt för att kompensera för bilens vikt, och bekostnad motverkades av glädjen att köra en av de mest lyxiga bilar av eran. Karossutformningar och modellnummer

1965 Continental fanns tillgängliga som antingen en kombi eller en cabriolet. Båda stilarna var utrustade med fyra dörrar. Modell titel 53A fick sedanmodell. Det konvertibla var modell 74A.
Mått och vikt

dimensioner både kropp stilar var identiska. Continental totala längd var 216,3 inches. Bilen var 78.6 inches bred och 54,2 inches i höjd. Continentals hjulbas var 126 inches. Främre spårvidd var 62,1 inches. Bakre spårvidd var 61 inches. Den sedan var den ljusare av de två modellerna som väger in på 5,075 pounds, medan det konvertibla vägde 5,475 pounds.
Motor

Både 1965 modellerna var utrustade med en 429-kubik-tums motor. Motorn presenterade åtta cylindrar, ett kompressionsförhållande på 10.1:1, hydrauliska lyftare och en fyra-fat Carter förgasare. Den 429 producerade 320 hästkrafter vid 4.600 varv per minut och 465 fot pounds av vridmoment vid 2.600 rpm. Motorn presenterade en stroke 3.703 inches och en borrning på 4.296 inches.
Bromsar och fjädring

Eleven-tums power skivbromsar fram var standard utrustning för första gången i bilens historia. De bakre bromsarna var 11,09-tums trummor. Den främre hjulupphängningen som utnyttjas oberoende kulleder tillsammans med spiralfjädrar. Den bakre upphängningen var ett par semi-elliptiska bladfjädrar
Colors

1965 Continental fanns tillgängliga i följande exteriörfärger:. Black Satin, Arctic White, Fiesta röd, platina, Nocturne Blue, Powder Blue, Desert Sand, kungliga Maroon, Neptune Blue, Teal, Turino Turkos, Willow Gold, Persian Gold, spansk mossa, skinande brons, Heather, Madison Gray och Charcoal Frost.

Extrautrustning

Extrautrustning för de inkluderade 1965 modellerna: luftkonditionering, tonade rutor, automatisk hastighetskontroll, ett vertikalt justerbar rattstång, automatisk strålkastare dimmer, bakre säkerhetsbälten, individuellt justerbara framsäten och en AM-FM-radio.
Base pris och antal Producerad

sedan erbjöds för ett grundpris på $ 6292. Det konvertibla s grundpris var $ 6938. Totalt 36.824 sedans producerades. Endast 3.356 konvertibler producerades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90714.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.