Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Specifikationerna för en 1965 Ford Mustang

I 1965 års modell har visat sig vara ett historiskt år för Ford, som Mustang blev den snabbast säljande nya bil i historien, nådde 400.000 enheter i mars. Bortsett från det låga priset, var Mustang popularitet drivs av konsumentens förmåga att anpassa bilen. Huruvida en konsument ville ha en daglig drivrutin eller en högpresterande bil, kunde Mustang leverera. Mått och kapacitet

Även tre olika kroppar fanns med 1965 Mustang, hardtop, den konvertibla och fastback, var alla tre kropparna 181,6 inches i längd, 51,1 inches i höjd och 68,2 cm i bredd. Den totala hjulbas för alla tre modellerna var 108 inches. Den hardtop vägde ca 2,562 pounds. Den fastback vägde 2,621 pounds och konvertibla vägde mest vid ca 2,740 pounds. Var och en av de tre modellerna var utrustad med en 16 gallon bränsletanken. Olja kapacitet beroende på storleken på motorn, med den sexcylindriga innehållande 4,5 liter och åtta-cylindriga innehar fem kannor. Bagage volym varierade också efter modell, med hardtop kan lagra nio kubikfot, de konvertibla lagrar 7.7 kubikfot och Fastback lagrar endast fem.
Motorer

1965 Mustang var tillgänglig med två olika motorer, 200 och 289, men 289 var tillgänglig med tre olika effektklasser. Den 200 kubiktum sexcylindrig var standardutrustning, och producerade 120 hästkrafter. Den 289 kubiktum V-8 motorn var tillgänglig med antingen 200 hästkrafter, som kallas "Challenger", 225 hästkrafter, som kallas "Challenger Special," eller med 271 hästkrafter, som kallas "Challenger High Performance." Skillnaderna i effekt var främst på kompressionsförhållande och förgasaren. Den Challenger använde en två-FAT förgasare och ett kompressionsförhållande på 9.3:1. Både Challenger Special och Challenger High Performance presenterade en fyra-FAT förgasare, men den förra innehöll ett kompressionsförhållande på 10:01 och det senare innehöll ett kompressionsförhållande på 10,5:1. Till skillnad från andra 289s, var Challenger High Performance utrustad med solida lyftare och rubriker avgaser, snarare än hydrauliska lyftare och avgasgrenrör. Olika
Transmissioner

Four transmissioner fanns med 1965 Mustang. En 3-växlad manuell växellåda var standard för den sexcylindriga motorn, och presenterade en golvmonterad shifter med en standard "H" mönster. En starkare 3-växlad manuell växellåda var standard utrustning med Challenger och Challenger Special motorer. En 4-växlad manuell växellåda fanns också tillgänglig som tillval. Alla motorer, med undantag av Challenger High Performance, var tillgänglig med en 3-växlad automatlåda, kallad "Cruise-O-Matic," som innehöll en golvmodell "T-bar" handtag. Den 4-växlad manuell växellåda var den enda sändningen tillgänglig med Challenger högpresterande motor.
Fjädring
p Alla 1965 Mustang var utrustade med samma fjädring, inklusive GT Mustang. Den främre hjulupphängningen bestod av en vinkel-redo kulled upphängning med spiralfjädrar monterade på ett par övre armar. De undre armarna var strut-stabiliserade vapen. Slutligen undersöktes varje 1965 Mustang utrustad med en gummi-bushed rida krängningshämmare, ibland kallad en krängningsstång. Den bakre upphängningen bestod av ett par bladfjädrar och två diagonalt monterade stötdämpare. Varje bladfjäder var utrustad med fyra blad och två gummi-bushed fästen.
Hjul och däck

Standard hjul för 1965 Mustang mätte 13 inches i diameter och hade en Totalt pärla bredd av 4,5 inches. Sexcylindriga modellerna använde en fyra-klack mönster, medan Mustangs utrustad med en åtta-cylindrig motor som används en fem-klack mönster. Alla standard Mustangs var utrustade med samma fälgringen. Fem olika hjulsidor var tillvalsutrustning. Som extra utrustning, var Mustang finns med 14 och 15 tums hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90425.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.