Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Återställa en '69 Mustang

Återställa en 1969 Mustang kommer att innebära en enorm mängd arbete (för att inte tala verktyg, utrustning och know-how), beroende på kvaliteten av fordonet när du får den. En 1969 Mustang har antingen en Boss 302 eller Boss 429 motorn. Återställa motorn är lika viktigt som att återställa utsidan av fordonet. Webbplatsen restorecarsfast.com påstår att återställa ett fordon "innebär att bilen återlämnas till så mycket av sin ursprungliga glans som möjligt." Saker du behöver
Stora bifogade arbetet Accessområdet
till el
Komplett utbud av fordonsindustrin verktyg
Reservdelar
Stor kompressor
Auto lift (praktiskt, men inget krav)
Motor hissa
MIG svetsare
reupholstery kit
Stora tarp
Visa fler instruktioner
1

Köp en '69 Mustang med så lite skada som möjligt. Ju fler problem din Mustang kommer med, kommer det större jobbet vara. Välj ditt köp baserat på kvaliteten och originaliteten i de delar som utgör fordonet.
2

Gör en detaljerad plan. Innan någon reparativ process, göra en inventering av alla delar samt tillståndet i varje aspekt av ditt '69 Mustang. Notera vilken motor det kom med (antingen Boss 302 eller 429) och vilka delar måste antingen återställas eller ersättas. Gör en lista på allt det arbete som behöver göras, de delar som måste köpas eller repareras, och de verktyg och den utrustning som behövs. Addera 3

Riv ner din Mustang. Ta isär hela bilen för en komplett inventarielista. Ta bilder som du isär bilen och ordna alla lösa delar på ett organiserat sätt, med särskild hänsyn till platsen för lagring och hur de kommer att ersättas när det är dags.
4

Rengör alla de delar som utgör ditt '69 Mustang. Strip någon metall av rost eller fett, med hjälp av verktyg såsom slipmaskiner, slipmaskiner, kemiska ämnen band och svetsare, beroende på vad som behöver göras för att delarna. Reparera alla metalldelar individuellt. Byt panelerna och svetsa allt delar behöver svetsning.
5

Bygg och installera motor, växellåda (4-speed på 1969 Mustangs), drivaxeln, axlar, och radiator, liksom andra komponenter såsom förgasare, generatorn och starter. Alla komponenter som är bortom reparation kommer helt enkelt måste köpas i bättre skick och sedan återställas. Använd en motor hissa installera om större bitar i kroppen av din Mustang.
6

Prime, färg och krom metalldelar som utgör din bil. Använd kvalitetsprodukter när du återställer din '69 Mustang. Förening och polera din Mustang att skydda lacken jobbet när färgen har torkat och du har slipat bort körningar och krossade damm med en 600 -. På 2500-grit sandpapper
7

Rewire strålkastarna, bakljusen och andra elektriska komponenter. Fäst främre och bakre stötfångare och ersätta alla trasiga fönster eller speglar.
8

Komplettera din restaurering projektet genom att återställa det inre av era 1969 Mustang. Detta kan inkludera enkla sömmar eller hitta en originell par av de höga sätena tillbaka hink som kom standard med några av de 1969 Mustang modellerna, eller de comfortweave säten hink som följde med 429 (varav de flesta var svart). Detta steg kommer även reparera eller byta ut det inre mattan, konsol och inredning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90613.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.