Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Historien om Bentley Flying Spur

The Bentley Continental Flying Spur är en fyradörrars saloon tillverkad 1957-1966 och igen från 2005. På 1950-talet, var Bentley ägs av Rolls-Royce, och som en konsekvens sina bilar var i huvudsak re-badged Rolls-Royces med lite egen personlighet. När Volkswagen Group köpte Bentley 1998, fokuserade på den återvänder lyxbil till sin ursprungliga oberoende högpresterande rötter. The Flying Spur är en del av det pågående arbetet. Original Version

första Continental Flying Spur byggde på Rolls-Royce Silver Cloud II. Den drevs av en aluminium 6,2-liters V-8 med sin karosserier krediteras kroppsbyggare HJ Mulliner & Co och James Young Ltd The Flying Spur, en del av S2-serien, var i princip stretch versionen av tvådörrars Continental coupe och var mekaniskt identiska. Mulliner dock utformade fyrdörrars version med en lägre profil, vilket ger en längre look. Addera Mulliner & Co

Rolls-Royce och Bentley, som många lyxbil Marques av eran, entreprenad kropp design och tillverkning. Mulliner & Co har tagit över huvuddelen av de fyra-dörrars kaross som slutligen ledde till Continental Flying Spur. Den coachbuilder grundades av Henry Mulliner 1900. Företaget sörjt för adeln i Mayfair, London, och räknade Rolls-Royce som en av sina första kunder. Genom 1930-talet, var huvuddelen av Mulliner arbete för Rolls-Royce och Bentley.
James Young Debatt

Rolls-Royce entusiaster 'Club insisterar på att Endast Mulliner producerade Silver Spur kroppar, men många Bentley historiker säger att James Young Ltd producerade 19 Flying Spur organ som "James Young Flying Spur." Den coachbuilder tog sitt första uppdrag bil styling 1908. Det började designa organ för Bentley 1921. Kanske lägga tilltro till Rolls-Royce Club påstående, att "James Young Flying Spur" modellerna är nästan identiska med de Mulliner versionerna, men mjukare, en smula sportigare och mer kurvig.
S2 Produktion

Mulliner producerade 2308 S2 Bentleys, inklusive 1863 Continental kupéer och drophead kupéer. Endast 282 saloon kroppar monteras för Flying Spur med ett litet antal extra ersättande organ i samband med olyckor. Under 1998
Ny ägare

, Volkswagen Group överbjuden BMW AG att köpa Rolls-Royce, förälder till Bentley. De två biltillverkare dela på inköp licensiering och design rättigheter och träffat en överenskommelse om att Volkswagen och BMW tillsammans skulle producera Rolls och Bentley fram till 2002. Efter 2002 antas BMW fullständig kontroll över Rolls och VW tog Bentley.
Revival

Engagerade att återuppliva en högpresterande lyxmärke, återupplivade Volkswagen Flying Spur 2005 i en nick till sin korta historia. På denna andra omgång, kombinerat VW lyx med en sportig kropp design och massiva kraft under huven. Verkstadsindustrin meddelade BBC: s "Top Gear" för att beskriva det som en "väldigt, väldigt snabb bil" med "massor av utrymme för fyra."
Dagens Flying Spur

Den nya generationen Continental Flying Spur är en variant av Continental GT Coupe och GTC cabriolet. Den drivs av en 6-liters, 552-hästkrafter W12 motor och sitter på en 120,7-tums hjulbas. Det är den snabbaste fyrdörrars i Bentleys historia, slår en toppfart på 190 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90337.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.