Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man installerar en Corvette C4 Insprutare

C4 Corvetter 1984-1996 var kända kollektivt som "de vetenskapliga Corvetter" och många innovationer infördes till dessa fordon. År 1985 bytte General Motors till Tuned Port Injection (TPI), deras version av enskild cylinder bränsleinsprutning. Det fanns åtta bränsleinjektorer monterade i ett bränslefördelningsröret matas med ett flöde av gas från bränsletanken under konstant reglerat tryck, dessutom fanns det en nionde injektor för kallstart. Bränslet skenan är placerad under luftplenum och löpare. Ta bort en injektor innebär att ta bort plenumet, löpare och bränsle järnväg för att ersätta den gamla injektor med en ny. Saker du behöver
Stoppklossar
3/8 "SAE hylsnyckelsats
3/8" metrisk hylsnyckelsats
3/8 "drive intern Torx Hylsnyckelsats
3/8"-anslutning momentnyckel ft-lbs
3/8 "drive momentnyckel tum-lbs
RANUNKEL skiftnyckel som SAE
RANUNKEL skiftnyckel som Metric
Spetstång
Bränsletrycksmätare samling
Fuel cup
diverse skruvmejslar
Rena trasor
ersätter luftplenum packning set
injektor ersätter bränsle (er) från New bränslefilter
Ny insprutare O-ringar
Ny bränsleledning O -ringar
Kallstart injektor O-ring
Visa fler instruktioner
Borttagning av Insprutningsmunstycken
1

Parkera fordonet på en hård, plan yta och ställ parkering broms. Ställ stoppklossar under bakhjulet. Öppna huven och låt motorn svalna. Ta bort den negativa batterikabeln. Ta gasspjället, gasspjäll (transmission kickdown) och kryssning styrkablar. Beroende på modell, använd nål-näsa tång för att ta bort klämman eller skjut kabeln spärren. Avlägsna kabelhållare vid plenumet. Ta bort de tre torx skruvarna på kabeln behålla fästet och flytta konsolen och kablarna ur vägen.
2

Montera bränslemätaren på schraderventilen till höger bak på bränsleledningen. Avlasta trycket och dränera bränslet till bränslet behållaren och kasta. Använda två skiftnycklar, en som en backup-nyckel, ta bort de viktigaste och bränsle returledningar från rätt framför bränsleskenan. Fånga bränsle i uppsamlingsbehållare och kasta.
3

Ta bort de fyra skruvarna på spjällhuset. Luftrenaren och luft flex röret kan också behöva att tas bort. Ta gasspjällssensorn och tomgång tryckluftsanslutningar kontroll, försiktigt så att inte skada kontakten eller sensorn.
4

Ta bort de två vakuumledningarna vid rätt baksida luftplenumet och vakuum linje från bränsletrycksregulatorn. Använda en T-40 Torx-fattning, ta bort de fyra skruvarna som håller fast höger löpare till plenumet och de sex bultarna som fäster löpare till insugningsröret. Ta rätt löpare. Ta bort de fyra skruvarna som fäster kammare till vänster löparen och ta bort plenumet. Avlägsna de 6 skruvarna för vänster löpare vid insugningsröret och ta vänster löpare. Obs vilken längd bultar kom från vilket hål.
5

Ta försiktigt tråden clips behålla kablaget till alla spridare. Ta det enda Torx skruv håller kallstart injektor om sådan finns. Med en skiftnyckel, ta bort kallstart hårda linje från bränslefördelningsröret och avlägsna kallstart injektor och linje. Med en hylsnyckel , ta bort de fyra skruvarna som håller fast bränsleledningen. Med fast tryck och en gungande rörelse, lyft försiktigt bränsleskenan med alla spridare ur insugningsröret.
6

Vänd skenan över på en ren arbetsyta med spridarna uppåt. Med en skruvmejsel, rotera injektorn klippet genom att bända på fliken på klippet. Ta injektorn med en gungande rörelse. Upprepa denna process tills alla nödvändiga spridarna avlägsnas. Notera om det finns skräp i bränsleskenan rören. Om du hittar skräp, måste du ta isär och rengöra bränslefördelningsröret och regulator, samt installera nya O-ringar.
Installera nya Insprutare och byte av komponenter

7

Coat den nya insprutare O-ringar med motorolja och sätt de övre och nedre injektor O-ringarna på injektorn. Installera nya injektionsmissbrukare i bränsleskenan med fast tryck och en gungande rörelse. Rotera varje injektor gem i låsläge i rätt spår på injektorn. Kontrollera insprutarnas kabelstam står inför utombordare på bränsleskenan.
8

Placera bränsleskenan tillbaka på insugningsröret, foder upp varje injektor i dess respektive hål. Använda fast tryck och en gungande rörelse, tryck spridarna i sina hål och bränsleskenan på de fyra bult fästen. Sätt tillbaka de fyra skruvarna bränslefördelningsröret och dra åt med en momentnyckel 15-22 ft-lbs . Montera bränsle bult linjen fäste och dra åt till 20 till 30 Nm. Montera nya O-ringar på bränsle och bränsleledningar retur och handdra nötter. Med en crowfoot skiftnyckel, momentnyckel och backup-nyckel, dra åt muttrarna bränsleledningen till 88 tum-lbs. Montera en ny O-ring på kallstart injektor och installera på bränslefördelningsröret. Med en bladvinkeltillsats skiftnyckel och momentnyckel, dra åt muttern bränsleledningen till 88 tum-lbs och dra åt kallstart injektor bult till 15 till 22 ft-lbs.
9

Torka bort allt gammalt packningsmaterial utanför löpare, Plenum och spjällhuset. Montera nya packningar på anslutningslådan och löparen genom att anpassa alla plast styrpinnar. Passa in den vänstra löparen på lådan och löst installerar de fyra skruvarna. Justera den vänstra löpare på insugningsröret och löst installera de sex bultarna. Rikta rätt löpare och löst installera fyra anslutningslåda bultar och de 6 bultar mångahanda. Alternativt, dra åt alla 20 skruvar till 20 ft-lbs.
10

tillbaka de två vakuumledningarna på plenumet på höger bak och ett vakuum linje på bränsle tryckregulatorn. Återanslut alla bränsle injektor elektriska kontakter. tillbaka spjällhuset med en nya packningen och dra åt de fyra bultarna till 18 ft-lbs.
11

tillbaka flex friskluft röret och luftrenaraggregat om avlägsnats. Montera kabel fäste och kabel hållare på plenumet. Dra åt tre fäste bultarna till 18 ft-lbs. och installera gasspjället, gasspjäll och kryssning styrkablar. Anslut gasspjällssensorn och tomgång luftregleringsspjäll elektriska kontaktdon. Kontrollera att alla anslutningar är täta och att alla skruvar är åtdragna med rätt moment specifikationen.

12

Montera bränsletrycksmätaren på schraderventilen på höger bak på bränsleledningen och ta bränsletrycket line regulator vakuum. Vrid startnyckeln till körläge men starta inte bilen. bränsletrycket läsning bör vara mellan 47 och 48 psi. Kontrollera eventuella bränsleläckage. tillbaka bränsletrycket line regulator vakuum och starta bilen. Kontrollera om bränsle, intag luft eller vakuum läckor. Kontrollera att bränsletrycket är mellan 36 till 39 psi på en 1985-1987 C4 eller 40-42 psi på en 1988-1996 C4. Om inga problem finns, ta bort stoppklossar och provköra bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90749.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.