Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man målar en gammal bil

Måla en gammal bil är en fråga om återställande och rost ratificering och förebyggande. Rost eller oxidation under den gamla färgen kommer att orsaka den nya färgen att bubbla på kort tid som rost försök till ytan igen. Det finns olika rostinhibitorer, även Ospho är det mest effektiva. Färgen skall skalas till metallen. Svårt rostiga skivor bör bytas ut, och de med ytan endast rost bör få en behandling av Ospho att stoppa rost. Saker du behöver
1 gallon Ospho
1 gallon sealer Sida 2 liter spot filler primer
Förpackning med vått och torrt sandpapper i kombinationer som spänner från 220 grit till 500 grit
uretan måla i önskad färg
uretan klar topplack
uretan wet look måla aktivator
uretan täckfärg klar aktivator
Fish eye eliminator Review, en gallon reduktion uretan medelstora
Flera måla silar
Masering
maskeringstejp
Air kompressor
måla pistol
Vattenfilter
Pensel
kartong panel målad gul med ½-tums svart rutor
svart sprej måla
Block sander
Prepsall
Visa fler instruktioner
1

Ersätt alla gravt rostiga paneler och slipa de med ytrost. Kom ihåg att genom hela denna process, kommer den minsta buckla eller repa förstoras genom färgen. Repa inte ren metall, om möjligt. Ta bort alla ojämnheter.
2

Jämna alla reparerade områdena genom att lätt spraya dem med svart färg. Använd den gula rutiga kartong för att se bristerna, om någon, genom att placera den gula styrelse framför reparation och nära kroppen. Titta ner kroppen reparera, och den gula rutiga mönstret kommer att återspegla några höga eller låga fläckar av mycket ojämna reflektioner på den svarta färgen. Sand-och re-spray med svart färg tills ett jämnt mönster av rutor är synlig.
3

Ansök Ospho över alla tidigare rostiga ytor och över alla rockers och sidostyckena. Täck alla vassa kanter eller hörn. Låt Ospho torka i 4-5 timmar. Tvätta kroppen och torr med en luftpistol. Torka av ytan med en ren trasa.
4

Spraya kroppen med sealer för att fylla de små repor och fylla de porösa delarna av metallen. Det förbereder också metallen för primern. Låt det torka i en timme.
5

Blås allt damm utanför fordonet. Håll luftpistol bakom din hand när du torkar kroppen av fordonet. Din hand kommer att lossa damm och luft pistol kommer att befria bilen av damm momentant, tillräckligt länge för att primer fordonet. Tejpa fordonsdelar inte skall målas.
6

Spraya primer med luft färg pistol. Använd två lager för att helt fylla alla repor. Låt fyra timmar minimum för att torka.
7

Våt sand grundfärgen med fint sandpapper, hålla den våt så primern värmer inte upp och mjukna. Detta skulle också ge den bästa finish. När detta är gjort, kom ihåg att färgen kommer att återspegla utseende av kroppen med primer på det. Nu är sista chansen för perfektion. Ögongloben det bra för eventuella brister. Åtgärda eventuella brister genom att upprepa stegen ovan, om det behövs.
8

Gnid bilen ner med Prepsall, och se till att komma in varje plats. Detta tar bort all fett, olja och fingeravtryck, och allt som kan orsaka dålig vidhäftning av färgen. Ta bort allt damm från bilen inför lacken.
9

Blanda färgen baslack. Blanda färgen med 60 procent målarfärg till 40 procent reducering. Se till att hälla färgen genom filtret, följt av reduktion. Blanda väl för 30 sekunder och tillsätt rätt mängd aktivator. Beloppen kan variera, beroende på vilken typ av färg, så läs blanda instruktionerna på burken. Sätt fyra droppar fish eye eliminator, så att färgen inte får hål i det på något ställe missade med Prepsall.
10

Tappa lufttanken av allt vatten, och se till att vattnet filtret torktumlare är i linje mellan pistolen och tank. Justera lufttrycket i pistolen till 55 pounds av lufttrycket.
11

Sätt färg masken på. Börja på taket och flytta till huven och sedan stammen. Alltid gör de plana områdena först, eftersom de drar dammet det enklaste. Håll luftkanon rak och 10 inches från kroppen. Gör det första svepet med luft bara för att blåsa bort eventuellt damm och sedan göra kontinuerliga svep, hålla pistolen vinkelrätt hela vägen igenom slaget. Inte vifta inte pistolen eller luta den, eftersom detta kommer att göra en våt och torr mönster. Alltid överlappar färgen 50 procent på varje pass.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90363.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.