Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Återskapa den främre änden av en 1965 Ford Mustang

Den främre hjulupphängningen ger stöd för vikten av bilen och motorn samtidigt som den tillåter bilen att styra utan avdrift eller dra i kraft. Tidig Mustangs har en relativt enkelt arrangemang framände. Med nya komponenter i den främre änden förbättrar säkerheten för bilen och gör Mustang mycket trevligare att köra. De nya delar och detaljer kommer tillbaka den främre till som ny funktion och utseende, samt ombyggnad kan göras på en helg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
stoppklossar
3/8-tums SAE hylsnyckelsats
1/2-tums SAE socket set
SAE skiftnycklar
Spiralfjäder kompressor
Pickle gaffel
Heavy Hammer
Ström Purple Prep Cleaner Review & Etch
lagerfett
Lack tunnare
stålborstar
Scotch brite
Slang med munstycke eller högtryckstvätt
Air kompressor och fläkt (tillval) katalog svart chassi måla
Detalj grå färg
Mekanik creeper (tillval) katalog Skyddsglasögon
Arbetshandskar
Nya chocker
Nya fjädrar
New styrstag slutar
Nya övre och undre kulleder
Nya dragstångsförlängningar justerande ärmar
Ny spiralfjäder monteringssäte och bussningen
Nya coil isolatorer våren
Ny uretan strut rod Bussningssats
Ny uretan krängningshämmare end link Bussningssats
Servostyrning cylinder Ombyggnadssats
Nya stötfångare uretan fram och fjädring kit
Visa fler instruktioner
Ta bort Gammal Front End Components
1

Parkera bilen på en plan yta, som i nödbromsen och hjulkilar hjul bakom bakhjulen. Sätt på skyddsglasögon och arbetshandskar. Lossa muttrarna på båda framhjulen. Ta bort de två skruvarna för den övre chock bussningen bort sedan de två skruvarna för övre chock bussning fäste. Ta bort fästet.
2

Placera en domkraft under den främre huvud korset stöd och lyfter bilen fram tills hjulen är ca 4 inches från marken. Sänk bilen på pallbockar placeras under stödpunkter precis bakom framhjulen sedan bort domkraft. Ta bort de främre muttrarna och hjul.
3

loss skalet spindeln damm genom att trycka på åsen med en skruvmejsel. Ta spindelmuttern sprinten, kronmutter och bricka. Avlägsna bromstrumman. Demontera bromsarna. Ta bort bulten som håller cylindern hjulbroms och tråd cylindern upp ur vägen. Ta bort de fyra bultar och muttrar för bromsen backer plattan sedan bort den.
4

Ta bort de nedre bultarna Shock Mount. Den bakre muttern kan vara svårt att nå. Använd en lång hylsa förlängning och kardanknut för att ta bort den. Dra ut de störningar genom toppen av chocken tornet. Tryck ihop spiralfjädern med en spiralfjäder kompressor. Ta bort de två nedre muttrarna våren fäste och fjädern ska lätt lossna från övre länkarm och ut ur chocken fjäderben. Hantera den komprimerade fjädern mycket noggrant. Packa upp fjädern och ta bort fjädern kompressorn.
5

Demontera krängningshämmaren bultänden länk och alla bussningar och brickor från båda sidor. Notera orienteringen och ordningen på de fyra bussningar och fyra brickor. Ta bort de fyra skruvarna som håller krängningshämmaren vid ramen och ta bort krängningshämmaren. Ta bort sprintarna från kronmuttrar på övre och undre kulleder och Dragstång slut. Lossa muttrarna och ta bort dem. Använd en ättikslag gaffel och hammare för att bryta parallellstaget slut då de nedre och övre kulleder löst. Ta ut styrspindeln. Ta bort de två skruvarna strut bar på den nedre länkarmen och den stora strut muttern på framsidan av ramen sedan bort strut bar.
6

Skruva ur de två skruvarna på den övre styrarmsaxeln. Det kommer att finnas flera shims på vardera änden av axeln. Dessa används för att ställa camber och caster under anpassningen. Notera det exakta antalet shims och etikett stackar "Driver" eller "Passenger", "Front" eller "Back". De måste installeras exakt som avlägsnas. Ta den övre bärarmarna, axel, bussningar och brickor. Ta bort den nedre muttern styrstången och undre styrarm. Lossa låsmuttern från slips länkhuvuden. Ta bort slips länkhuvuden från styrhytten stavar. Räkna antalet varv som används för att ta bort varje styrstag ände. Addera Rengöring och Prepping för ominstallation
7

Ta bort bultarna för kulleder och kasta kullederna om du åter använda de övre och undre kontroller.
8

Spray alla delar, den inre fender och chock tornet, med lila Kraft Cleaner och låt dem suga. Skölj dem med en slang och munstycke eller högtryckstvätt. Se till att allt fett och smuts avlägsnas från alla vinklar och vrår. Låt lufttorka eller föna med tryckluft. Instegsskydd alla delar med Scotch brite. Sand alla rostiga områden och behandla med Prep & Etch. Låt torka sedan åter sand rostiga områden. Torka alla delar och områden ned med lack tunnare
9

Paint alla smådelar lämpliga färger. Måla inre fender och chock tornet område med svart chassi färg. Om återanvändning av styrarmarna, måla dem med svart chassi färg också. Låt alla målade ytor torka över natten.
Ominstallation av delar
10

Installera nya kulleder om du återanvända kontrollgrupperna. Montera övre bärarmarna, axel, bussningar, tvättmaskin och bultar. Var noga med att ersätta alla shims de ursprungliga positioner som noterats i demonteringen. Montera de nedre länkarmarna och bultar. Installera nya styrstag slutar genom att vrida dem antalet varv registrerats under avlägsnandet. Montera styrspindeln på kullederna. Sätt parallellstaget slutar i knogarna. Ersätt alla kronmuttrar.
11

Installera strut rod på ramen med nya bussningar sedan på den nedre länkarm. Installera krängningshämmaren med nya monterings bussningar på ramen. Installera nya ändlänken bussningar, brickor och muttrar från krängningshämmaren till den nedre styrarmen.
12

Komprimera den nya fjädern med fjäderspännare. Montera fjädern med en ny fjäder säte och fjäder isolator. Upprepa proceduren på den andra sidan. Installera nya chocker och hårdvara. Montera plattorna hjul uppbackning och cylindrar. Sätt tillbaka alla bromsdelarna. Packa de rena hjullagren med fett och montera bromstrummor, lager, brickor och kronmuttrar. Dra åt varje mutter och bult till specifikationerna, så dubbelkolla varje mutter och skruv för rätt moment. Installera nya sprintar på kronmuttrar på övre och undre kulleder, slips länkhuvuden och nötter spindel. Montera spindeln sköld muttern damm.
13

Byt hjulen och hjulmuttrarna på bilen. För en snabb kontroll av anpassning, snurra varje framhjulen och spraya ett band av vit färg på trappstegen i mitten av däcket. Med det hjul som spinner, använd en spik och håll den i färgen för att skapa en svart linje i färgen runt däcket. Vrid ratten för att korrigera orientering. Justera Dragstång slut för en straight-running förarens hjulet. Sedan, med ett måttband, justera passagerarsidan ände dragstång för att uppnå samma mätning vid den svarta linjen för de främre och bakre delen av däcket. Detta förfarande bör ha inriktning tillräckligt nära för att få fordonet till en anpassning butik.
14

Justera bromsarna. Avlufta bromsledningarna. Ta bilen från domkraften. Dra åt muttrarna till sista moment. Ta bort stoppklossar. ta bilen till anpassningen skepp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90500.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.