Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Jeepster Historia

Den Jeepster var en populär sportbil cabriolet producerad av Jeep under några år efter andra världskriget. Märket återupplivades på 1960-talet i ett försök att öka jeep popularitet. Beskrivning

ursprungliga Jeepster är en cabriolet, tvåhjulsdrift sportbil med en grill och strålkastare design som är mycket lik den klassiska Jeep och dagens Jeep Wrangler. Bilen ser ut som en korsning mellan en lyxig antik roadster och en off-road fordon. Den innehöll både fyrcylindriga och sexcylindriga motorer.
Efter andra världskriget

Jeep Maker Willys-Overland Motors introducerade Jeepster 1948 och sålde det till 1951 . Den Jeepster var utformad för att tilltala veteraner som återvände till USA efter år av att slåss i andra världskriget. Den Jeepster design såg väldigt lik den militär kvalitet Jeepar som var så starkt som används av amerikanska styrkor under kriget. Willys sålde 135.528 Jeepsters.
Brand Revival

Jeepster Varumärket återupplivades 1966 av American Motor Company, som var ägare av jeep varumärke på tiden. Den Jeepster Commando var ett försök att återuppliva en jeep varumärke som var på nedgång. Denna gång Jeepster var en fyrhjulsdriven bil och den kom i flera kroppstyper: station wagon, cabriolet, pickup och roadster. Den nya Jeepster Commando hette småningom kortsluts till Commando och AMC upphörde det helt och hållet 1971. Addera Hurst Jeepster

År 1971 Hurst Jeepster kom till marknaden. Denna Jeepster var en specialutgåva med modifiering av Hurst Performance, ett företag som specialiserat sig på att göra produkter som påskyndat utvecklingen av muskelbilar.
Jeepster Klubbar

Idag Jeepsters är sällsynta men det finns flera bil klubbar, såsom American Jeepster Club, som hjälper Jeepster ägarna arbetar tillsammans för att hitta och sälja Jeepster delar. Dessa klubbar har regionala kapitlen och hålla många gruppen rider, massmöten och shower.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90351.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.