Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur tar jag bort punktsvetsar på en 1965 Mustang Fender förkläde?

Punktsvetsar används vanligen för att ansluta två plana paneler av en bilkaross tillsammans. På den tidiga Mustanger, 1964 genom 1968 var de främre och bakre förkläde fäst vid chock tornet och rambalk med punktsvetsar. För att byta ut en av förkläden, måste alla punktsvetsar tas bort för att installera en ny panel. Den vanligaste inre fender förkläde som behöver bytas är det främre passagerarsätet förklädet. Batteriet ligger längs den förkläde och tenderar att förstöra den genom åren. Saker du behöver
Punktsvetsa cutter
Variabel hastighet drill
vassa stämjärn
SAE 3/8-tums enhet och socket set
SAE skiftnycklar
Stoppklossar
Säkerhet glasögon
Arbete handskar
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en hård, plan yta. Ställ i nödbromsen och Blockera hjulen.
2

Ta bort alla komponenter från förklädesstycket med lämplig storlek hylsor och skiftnycklar. För passagerarens förklädesstycket, koppla bort batterikablarna och batterihållaren sedan bort batteriet. Ta bort de två skruvarna som håller starter solenoid på plats och flytta solenoiden ur vägen. Avlägsna skruvarna för batterifacket och ta bort det. Ta Fender bultarna och koppla sedan bort strålkastaren sele och ta bort kåpan.
3

Lokalisera punktsvetsar i fender förkläde som måste borras ut. Det finns svetsar vertikalt längs chock tornet och radiator stöd, och horisontellt längs fronten ramlisten. Det finns också flera på varje ände av plattan längs fender fästlinjen.
4

Använd en bra kniv punktsvets. Frestas inte att använda en 3/8- eller 1/2-tums vanlig borr. Hemligheten till att göra ett bra jobb är att borra endast genom den övre panelen medan den undre panelen intakt. Med hjälp av en vanlig borr kommer vanligtvis sätta ett hål genom den andra panelen innan helt skära punktsvets. Borra igenom den övre delen av alla punktsvetsar på förklädet.
5

Separera de två panelerna med en vass mejsel. Arbeta försiktigt för att undvika att skada den andra panelen. När panelen tas bort, kan ersättning panelen monteras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90494.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.