Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man installerar en Delco Radio i en 1971 Corvette

Den populära C3 Corvette producerades mellan 1968 och 1982. De mest eftertraktade bilar av denna epok, som ofta kallas "krom stötfångare," gjordes från 1968 och 1972. Många ägare av Corvetter i denna årgång återställer sina C3 Corvetter tillbaka till ursprungligt skick. Original Delco radioapparater kan fortfarande hittas på begagnade-delar leverantörer, Corvette forum och auktionssajter. När du återställer radion tillbaka till originalet, måste en originell stil center gauge cluster och kablage användas. Dessa kan erhållas från de flesta Corvette delar leverantörer. Saker du behöver
skruvnyckel setPhillips screwdriverOriginal-typ ledningar harnessesOriginal-stil center gauge bezel
Visa fler instruktioner
1

Öppna passagerardörren, vik tillbaka förarsätet och öppna batterifacket ligger i den bakre delen av bilen. Använda en fast nyckel, koppla bort minuskabeln från batteriet.
2

Lokalisera torkare brytarplatta konsol i den övre centrala delen av instrumentbrädan. Med hjälp av en stjärnskruvmejsel, ta bort de fyra skruvarna som håller torkar brytarplatta konsolen. Två skruvar är placerade på den bakre överdelen och två är belägna nära botten. Koppla bort kablaget ansluter torkaromkopplarens och indikatorlampa.
3

Ta bort de fyra skruvarna som håller ramen center mätare till vänster och höger delar av nedre strecket. Ta bort de befintliga radio rattar och muttrarna, om tillämpligt. Dra försiktigt klustret mot dig. Märka och ta de elektriska anslutningarna och ta bort klustret. Överväg att ersätta streck lamporna om de är de ursprungliga glödlampor. Eftersom arbetsmarknaden för att ta bort klustret har gjorts, kommer den lilla investeringen i nya glödlampor sparar tid och ansträngning senare.
4

Ta bort den gamla radion om en sådan är installerad. Vid byte av en nyare stil DIN 1 radion tillbaka till en ursprunglig Delco radio, måste mitten streck bezel ersättas med en original-stil enhet. Den bezel som krävs för en Delco radio installation har två runda hål på varje sida av fäste för de tjänster radio ratten för att gå igenom. Original-stil reproduktion ersättare ramar kan erhållas från de flesta Corvette delar leverantörer.
5

Bedöma befintliga ledningsnätet. Ersätt med original-typ ledningar när du återställer bilen tillbaka till en ursprunglig Delco ljudsystem. Anslut sele högtalarkablar och radioantenn kabeln till baksidan av Delco radio. Anslut kabelstammen går till den ursprungliga fjärrkontrollen power transistor och kylfläns och strömförsörjning. Säkra Delco-enheten i stereo fäste med skruvar. Ta bort den högra nedre streck pad kommer att ge ytterligare tillgång till ljudsystemet ledningar och makten transistor montering.
6

Återanslut alla anslutningar till centrum spårvidd knippaggregatet och försiktigt tillbaka den igen i streck. Montera brickorna och muttrarna på inlägg radio Knopp och installera vreden tillbaka på stolparna. Återanslut båda anslutningarna till torkaromkopplarens konsolen plattan och installera.
7

Anslut minuspolen till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90456.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.