Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

DeSoto HEMI Information

The HEMI motor, kort för halvsfärisk, infördes 1951 av Chrysler Corporation och installerades i bilarnas olika linjer som tillverkas av företaget, inklusive Desoto. Vid den tiden, flera revolutionerande design gjort bilar som körs på HEMI-motorer de mest kraftfulla personbilar i USA Form
Grundläggande

strukturella skillnader mellan HEMI motorer och andra traditionella motorer gav HEMI olika fördelar jämfört med konkurrenterna. HEMI-motorer är kompakta enheter, med en unik brännkammare och arrangemang av toppventiler.
Performance

Desoto HEMI motorerna hade förbättrats köregenskaper och var mycket tålig. Motorerna har utvecklats under en period på fem år, och när fulländade, genomgående bättre resultat än andra motortyper av liknande storlek. The Desoto
Funktioner

HEMI motorer hade en halvsfärisk förbränningskammare med hög termisk och volymetrisk verkningsgrad och låg specifik värme avstötning. Formuläret får motorerna att få överlägsen förbränning och höga förhållanden komprimering.
Modeller

Desoto modeller från S16 till S26A var utrustade med HEMI-motorer kallas FireDome. Förskjutningen varierade från 276 till 345, med kompression mellan 7,1 och 9,5. Den hästkrafter genererade var 160 i S16 och gick upp till 345 för S26A.
Identification

HEMI-motorer kan identifieras med ett unikt serienummer som associeras med varje motor. De första tre till sex siffror i serienumret kan användas för att identifiera modellen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90421.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.