Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Anvisningar för hur du använder Bondo på en bil

Oavsett var du bor, kan din bil rosta. Parkeringsplats stötar och märken är en realitet för alla fordon. När det blir dags att reparera ett rost hål eller en buckla kommer konservator hitta otvivelaktigt själva nå för en burk av plast spackel. Denna produkt, som ofta märks med varumärket "Bondo", har varit en stapelvara för plåtslagerier och bakgård män kropp i årtionden. Saker du behöver
Rusty eller bucklig bil
Märkpenna
slipblock eller makt sander
Sandpapper
plast spackel
kräm härdare
plast applikatorer
Papperstallrikar eller papp
fönsterfilm
Rivjärn fil
Primer
Paint
Visa fler instruktioner
1

Identifiera problemet. Att hitta ett rost hål är lätt, men att hitta en liten buckla eller ding tar lite mer arbete. Kör din hand över din kropp panel och notera där du känner en ding. Gör ett märke på kroppen panelen med din markör där du känner ding.
2

Förbered kroppen panelen. Använda en slipkloss med 60 - till 80-slippapper, ta bort färgen från området kräver spackel. Gör slumpmässiga passager vid 45-graders vinkel mot varandra för att säkerställa en god tand för kroppen fyllmedlet att följa. Se till att arbeta i området ut några inches från den faktiska rost eller buckla. Detta gör att du ska kunna fjäder filler ut.
3

Blanda spackel. Placera en glob av spackel (om storleken på din knytnäve) på en skylt som papper eller en bit kartong. Applicera en linje av grädde härdare över kroppen filler (följ din kropp fyllmedel riktningar för rätt mängd att använda), och blanda det tills din filler är en jämn färg. Fyllmedlet börjar hårdna omgående, så du måste skynda dig med denna process.
4

Applicera spacklet panelen. Använd en applikator i plast och sprida spackel på det färdigställda området och se till att tillämpa alla av fyllmedel i samma riktning. Detta bidrar till att eliminera luftbubblor i den härdade fyllmedlet. Applicera spackel i flera tunna lager än ett mycket tjockt skikt. Detta innebär att man blandar flera partier av spackel och härdare och låta rockar till hårdna mellan applikationer. På stora rost hål, kan du placera en bit fönsterfilm insidan av rost hålet för att hjälpa till att hålla kroppen filler på plats och bygga upp en bas av spackel off på skärmen.
5

bort överskott spackel. När filler har inrättat, använd ett rivjärn fil som liknar ett rivjärn för att ta bort överskott spackel från reparationen. Tryck lätt och arbeta med filler i en riktning, och se till att inte gräva ett hål med filen. Detta kommer att spara timmar av slipning. Utför detta steg innan filler är helt botad. När den är helt botad, är det nästan omöjligt att riva bort det. När fyllmedel härdas, använd en 80-grit sandpapper att kontur kroppen spackel och blanda reparationen till den omgivande metallen. Använd 120-grit sandpapper för att avsluta sand och fjäder fyllmedel i kroppen panelen. Kör din hand över reparationen då och då under slipning för att försäkra du slipar ytan nivå.
6

Måla reparationen. Efter slipning reparation till din belåtenhet, applicera ett tunt lager primer och låt det torka. Följ din primer tillverkarens anvisningar för applicering och applicera flera ljus rockar tills reparationen är väl täckt. Slipa grundmålad reparation med en 120-grit sandpapper och applicera färgen till området enligt tillverkarens rekommendationer för sprutning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90390.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.