Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur spåra jag historien om en 1962 Corvette?

Proveniens i den antika världen kan förbättra värden genom enorma framsteg. Detta gäller särskilt med den populära Corvette. Ju mer certifierad dokumentation om en klassisk bil, desto större är dess nuvarande och framtida värde. Ju mer historiskt innehåll - inklusive tjänst register, ägande och bygga data som kan ackumuleras - den större överklagande av fordonet. Instruktioner
1

Sök bilen. Ofta historiska ledtrådar eller papperslappar kan hittas på konstiga ställen. Titta under sätena, under mattor, bakom handskfacket - ta bort den om det behövs - under instrumentbrädan, i förvaringsutrymmen under reservhjulet och under huven. Om fordonet skall återställas, oftast de första ledtrådarna finns när inredningen är rensad. Var villig att investera lite tid i en grundlig sökning.
2

Decode ramnumret (VIN) och validera motorns numren. Om det präglade numret på motorblocket håller med VIN, då Corvette är kvalificerad som en nummer-matchande bil. Leta efter eventuella reservdelar som kan ha etiketter, taggar eller serienummer. Dessa kan ibland spåras till en plats, eller det år valideras att den del ersattes. Se om oljebyte klistermärken tillämpades under huven. Notera datum och plats.
3

Kontakta säljaren för historisk information. Om bilen köptes från en återförsäljare, kommer de att vara oftast mycket hjälpsamma och ge den tidigare ägaren informationen. Enskilda säljare är oftast mycket hjälpsamma. Detta kan vara en snabb process i flera steg tills undersökningen leder till en tidigare ägare som inte är lätt att hitta. Den tidsrymd kan vara flera decennier av ägande och en tidigare ägare är avliden. Andra gånger har ägaren i fråga ett gemensamt namn och bor i en stor stad.
4

Kontakta institutionen för motorfordon och förse dem med VIN och begära en titel sökning. Det kan vara nödvändigt att kontakta varje stat. Fullt avslöja skälen för husrannsakan, och begära en kopia av titeln och eventuella tillhörande register. Vintage poster är inte datoriserade, arkiveras, och varje sökning kommer sannolikt att ha en avgift och ta tid. Denna process kan eller inte kan ge resultat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90521.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.