Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Chevette Information

En Chevrolet Chevette var den minsta bilen någonsin erbjuds av Chevy men genererat stora framgångar trots att tillverkas i endast 12 år. Bilen introducerades 1975, och den första modellen släpptes 1976. Den Chevette var liten, kompakt, lätt och perfekt för dem som letar efter en billig "komma runt" fordon. Den chevette försäljning minskade på grund av konkurrens inom bilindustrin, en del kommer från Chevy själv. Historia

Chevette tillverkades 1976-1987. Det var Chevrolets version av T-plattformen skapas av General Motors. Den populära Vega ersattes av Chevette som Chevy kompakta fordon. Bilen var den bäst säljande små fordon i USA 1979-1980. Det började på 52 hästkrafter och aldrig steg till mer än 74 i sin 12-åriga livstid.
Priser

Chevette började på $ 3.000 i 1976 och gick upp till ca $ 5000 i början av 1980. År 1987, på grund av krympande försäljning, bromsas Chevrolet priset till $ 4995, det lägsta priset för en Chevette sedan 1980. Det låga priset var inte tillräckligt för att öka försäljningen för att hålla Chevette vid liv, dock.
Prestanda

Chevetter var en ekonomi fordon, rankad på så mycket som 28 miles per gallon i staden och 40 på motorvägen. År 1981, var bilen tillgänglig med en fyrcylindrig dieselmotor, som senare sjönk med Chevy som bara 350-plus såldes under ett år. Dieselmotorn Chevette var långsammare än gasen modellen (som redan var ganska långsam). Den Chevette sades ha "lata acceleration," men eftersom det var billigt, lätt och kompakt, den Chevette ändå funnit sin väg till dirt-track racing.
Bad Reputation

Peter Valdes-Dapena, en CNNMoney.com personal författare, dubbat Chevette "patetiskt." Han säger att bilen är ihågkommen för att vara "mekaniskt oroliga, illa konstruerat och underpowered." Den Chevette också var med i Time Magazines "50 värsta Cars of All Time".
Slutet av Chevette

År 1986 började försäljningen av Chevette att sjunka , även om bak-hjulsdrivna Chevettes var populär på marknaden. 1987 Chevette var inte förändrats mycket på grund av den minskade försäljningen, men standardadditionsmetoden sattes i den nya modellen. Omsättningen sjönk till 46.000 - inte tillräckligt för att hålla bilen vid liv, och det var i slutet av Chevrolet Chevette. Produktionen för Chevette avslutades den 23 december 1986, med 1987 är den sista modellen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90410.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.