Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Återställa en 1974 Chevrolet Corvette

Den 1974 Chevrolet Corvette är en del av C3-generationen Corvetter som tillverkades 1968-1982. År 1974 var totalt 37.502 Chevrolet Corvette produceras. Detta var det första året som gummi stötfångare användes på fram och bak på bilen. När du återställer en 1974 Corvette, är det viktigt att granska ursprungliga specifikationer för fordon så att du vet vad arbete behövs för att återföra Corvette till sitt ursprungliga skick. Saker du behöver
VIN Decoder Review thinner
Handskar
Klädsel Cleaner Review Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Motor
1 < p> Titta på insidan av förarsidans dörr veck för Corvette chassinumret. Detta identifikationsnummer kommer att vara 13 tecken långt och kommer att bidra till att avgöra vissa av de ursprungliga specifikationerna för din bil.
2

Hitta det femte tecknet i VIN. Denna karaktär kommer att bli en J, T eller Z. Om det är J, den ursprungliga motorn för din Corvette är basen Q3, 350 kubik-tums motor. Om det är T, var motorn den L82, 350 kubik-tums. Om den femte tecknet är Z, den motor som fanns i bilen var LS4, 454 kubik-tums motor.
3

Hitta serienumret på motorblocket. Detta serienummer ska vara 11 tecken långt. De tre sista tecknen i detta nummer hänvisas till motorn och transmissionen i din Corvette. Om de tre sista tecknen är CKZ, CLA, CLB eller CLC, är motorn en Q3. Om de tre sista tecknen är CLR, är motorn en L82. Om de tre sista tecknen är CWM, CWR eller CWS, är motorn en LS4.
4

Jämför VIN-nummer på dörren av Corvette med serienumret på motorblocket. Kontrollera att tecknet för motorn matcherna. Om det inte stämmer, måste du helt ersätta motorn med ett original eller OEM restaurering motorn att få bilen till original specifikationer.
5

Förvandla din bil på. Övervaka dina mätare och lyssna efter ovanliga ljud. Ta bilen till en professionell mekaniker om du hör onormala ljud eller misstänker att din bil inte fungerar ordentligt.
Transmission
6

Titta på serienumret på motorn blockera. Hitta de tre sista siffrorna i serienumret. Om de tre sista tecknen är CKZ, CLB, CLR eller CWM är växellådan som ska finnas i din bil till en fyra-växlad manuell. Om de tre sista tecknen är CLA, CLC, CWR eller CWS, bör det finnas en treväxlad, THM 400 växellåda i bilen.
7

Bestäm om din bil har den ursprungliga sändningen. Om överföringen inte matchar serienumret på motorn, vilket matchar VIN av bilen, kanske din överföring vara en ersättning för en tidigare brutna växellåda eller en helt annan enhet. Om du har frågor om din sändning matcher, kan be din mekaniker vara ett enkelt sätt att hjälpa dig att avgöra om de matchar.
8

Kör din bil runt kvarteret. Lyssna och känn efter eventuella problem med sändningen. Om överföringen fungerar korrekt, kommer det inte att göra några ovanliga ljud eller släpa när den skiftar. Om du misstänker att något är fel, ta den till en professionell mekaniker att diagnostisera och åtgärda.
Interiör
9

Använd en online VIN avkodare för att avgöra vad interiör färg och material din 1974 Corvette kom med från början. Under 1974 Corvette, var de tillgängliga materialen för interiören vinyl och läder. Dessa material var tillgänglig i följande färger: svart, silver och sadel. Vinyl interiören var också tillgängliga i neutralläge, mörkblå och mörkröd.
10

Använda en klädsel renare, rengöra säten, mattor och dörrpaneler. Rengöring invändiga komponenter kommer att hjälpa dig att avgöra om bitarna är i behov av reparation eller utbyte.
11

Byt ut trasiga eller alltför slitna komponenter. Använd original eller återställande delar för att ersätta dessa poster. Olika år Corvetter kom med olika färger för inre delarna. Se till att de delar som du får byta ut originaldelar är verkligen den ursprungliga färgen snarare än något nära. Addera Exterior
12

Titta på rapporten genereras från att driva ditt VIN via en online-dekoder. Räkna ut vilken färg bilen var ursprungligen. 1974 Corvette kom med följande alternativ Lackering:. Classic Vit, Silver Mist, Corvette Medium Blue, Corvette Gray, Corvette Orange, Medium Röd, Bright Yellow, Dark Brown, mörkgröna och Mile Miglia Red
13

Dra några yttre delar av utsidan av bilen som inte får målas med en skruvmejsel. Dessa delar omfattar lampor, kofångare och andra bitar.
14

Skala bort färgen på utsidan av bilen. Se till att du använder handskar och gamla kläder som kan få smutsig när strippning måla utanför din Corvette. Undvik att få någon thinner på huden eller i ögonen.
15

Sand ut rostfläckar på bilen. Patch några hål eller kropp skador på kroppen av Corvette. När kroppen arbete har gjorts, prime bilen så att den yttre färgen kommer att lägga korrekt på bilen.
16

köpa färg i den ursprungliga färgen på bilen. Denna färg kan erhållas från Corvette restaurering delar butiker eller vissa specialaffärer färg. Måla bilen i en målning monter för att undvika att få damm, skräp eller körningar i den färgen. Byt ut de yttre delarna med rena och reparerade originaldelar. Om yttre komponenterna var bortom reparation, ersätta dem med nya delar som är tillverkade speciellt för 1974 Corvette.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91037.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.