Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Som grundade Chevrolet?

The Swiss-franska cykel mekaniker och racerförare Louis Chevrolet och William Durant, en amerikansk entreprenör och grundare av General Motors, grundade Chevrolet bil 1911. Medan en superb ingenjör, besatt Chevrolet marginell affärsmässighet och förlorat stora pengar i sin satsning. Men när Chevrolet köptes av General Motors 1917, blev det en av Amerikas mest framgångsrika bilföretag av 20-talet. Historia

Chevrolet växte upp i Bourgogne i Frankrike och arbetat på flera företag biltillverkning innan han flyttade till New York för att skriva road-racing tävlingar. Genom att samarbeta med Durant, som tvingades ut ur GM 1910 och ville bygga sitt rykte, hittade Chevrolet en affärsman kunnig inom mekanik inrätta produktionen.
Betydelse
< p> Chevrolet bil blev signaturen marque av General Motors, den största biltillverkaren i världen i nästan 100 år.
Funktion

Chevrolet är fortfarande marknadsförs som en medelstor och kompakt personbil priser för att locka medelklassen konsument.
Typer

Chevy erbjuds i dess historia pickup truck, lastbil- baserade Suburban personbil, den medelstora Bel Air, Impala och Malibu, den kompakta Corvair och Vega, Camaro och skåpbilar panel.
Funktioner

Chevrolets första bil 1912 var $ 2150, sexcylindrig tourer som presenterade en Motviktstruck vevaxel, en golvmonterad växelspak och en nödbroms placerad under instrumentbrädan.
Effekter

Louis Chevrolet aktiveras aldrig på hans företags framgång efter att ha lämnat företaget 1914 i en tvist med Durant, men Durant skördat frukterna av Chevrolets ingenjörskonst tapperhet.
Fun Fact

hedra sin namne grundare, son till en urmakare, lanserade Chevrolet 2007 "Frontenac" titta insamling, uppkallad efter loppet bil företag som grundades av Louis Chevrolet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98378.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.