Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Vad gör en bil Flytta?

En bil rör sig genom att omvandla den potentiella kemiska energin i bensinen till rörelseenergi vid hjulen. Detta görs genom en process av brinnande bensin, som producerar expansionen av gas och avgaser av restgaser. Motor

När bensin sprutas in i cylindern och blandas med luft och antänds, den producerar en explosion som snabbt expanderar gaserna i det slutna cylindern. Således fyrtakts process är kompression, tändning, makt, avgaser.
Pistons & vevaxel

Kolven är följaktligen drivs nedåt av de expanderande gaserna i strömmen stroke som lämna cylindern genom ett avgasgrenrör i sidan av cylindern. Rörelsen av kolven driver vevaxeln ned, och detta driver en annan kolv upp i cylindern, där den upprepar processen av kompression, tändning, makt och avgaser.
Fly Wheel & Växellåda

spinning vevaxeln förvandlar den tunga svänghjulet på baksidan av motorn. Svänghjulet skärs med tänderna så att startmotorn kan vända på den och starta motorn. Svänghjulet är ansluten direkt till växellådan som gör att föraren kan välja förhållandet mellan motorvarvtalet till körhastighet. Växellådan sedan
Drive Shaft

ansluter till baren av drivaxeln, som snurrar beroende på hastigheten av de valda kugghjul, som i sin tur är ansluten till en delad differential som tillåter den drivande kraft för att driva den bakre axeln.
Hjul

Bakhjulen, eller i fallet med framhjulsdrivna bilar, framhjulen drivs av rotationen av axeln. De snurrhjulen i sin tur flytta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98390.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.