Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

1947 Chevy Coupe specifikation

Den 1947 Chevy erbjuds många av samma funktioner som före kriget bilar, eftersom världen var fortfarande återhämtar sig från andra världskriget, och biltillverkarna återvänder till produktion efter att ha stoppats på grund av kriget. Det fanns tre modeller av Chevrolet och två av dem, den Fleetmaster och Stylemaster hade sport kupéer. Den Stylemaster hade också ett företag coupe tillgänglig. Motor

Alla Chevrolets hade samma motor 1947, vilket var en in-line, sexcylindrig med 216,5 cubic inches. Motorn levererade 90 hästkrafter och 174 foot-pounds av vridmoment - eller dragkraft. Den borrning och slaglängd var 3,5 och 3,75 inches, vilket hänvisar till storleken på topplocket och avståndet det färdas. Bilen hade en 6,5-1 kompressionsförhållande, vilket är hur mycket bränsle och luft blandningen komprimeras vid antändning.
Kraftöverföring

Chevys hade en enda FAT förgasare för att ge blandningen av luft och gas för att köra motorn. Den hade en tre-växlad automatlåda med växelreglaget i golvet, och som nästan alla bilar av eran, hade '47 Chevy Coupe bakhjulsdrift. Chevrolet hade oberoende spiralfjädrar på framsidan och bladfjädrar på baksidan. Bromsar var hydraulisk trumma med 11-tums kuddar.
Mått

Chevys av 1947 hade en 116-tums hjulbas. Bilarna var 197,75 inches lång, 73,375 inches bred och 69,6 inches tall. Den bakre spår - eller utrymmet mellan hjulen - var 60 inches, medan på framsidan banan var 57,6 inches. Bilarna vägde runt £ 3100. Bilarna körde sex med 16-tums däck och hade en 16-liters bensintank. Motorn används fem liter olja, 15 liter kylvätska, 3,5 pints differential vätska och 1,5 pints transmissionsolja.
Models
p Det fanns två sport kupéer tillgänglig , med den enda skillnaden är de trim paket. Verksamheten coupe var lite annorlunda, eftersom den var avsedd för affärsmän att bära sina produkter med den bort baksätet. De kan också komma åt stammen inifrån bilen. Business par såldes för $ 1022, sålde Stylemaster Coupe för $ 1059, det Fleetmaster - var top of the line bilen - och sport Coupe såldes för $ 1130 Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98544.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.