Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

1959 Pontiac specifikation

1959 var ett stort år för Pontiac. Modellerna var designade med en delad grill som blev en Pontiac ikon, frasen och idén "bred-track" föddes, och 389 V-8 motorn gjorde sin debut. Allt detta ledde Motor Trend att namnge hela lineupen för Årets bil. Den Bonneville var top of the line. Pontiac erbjöd också en mid-level Star-Chief och en nybörjar Catalina modell för året. Motor
p Alla Pontiacs hade den nya V-8, en 388-kubik-tums, ventil-in-head motor som hade 260 hästkrafter. Den hade också en imponerande 400 ft-lbs. av vridmoment, vilket ger bra acceleration. Den hade fem ramlager, hydrauliska lyftare och en legering gjutjärn blocket. Motorn hade en 10 till 1 kompressionsförhållande, med en cylinderdiameter och slaglängd på 4 1/16 och 3 3/4 inches.

Downdraft fyra-FAT förgasare kom standard i Bonneville, vilket gav motorn dess makt. En två-fat förgasaren var standard i Catalina och Star-Chief. De två-fat bryta strömmen till 245 hästkrafter. Andra specifikationer för motorn förblev densamma.
Drive Train

En tre-växlad manuell växellåda var standard i alla Pontiacs, och en automatlåda fanns tillgänglig som en alternativet.

Star Chief och Bonneville hade en 124-tums hjulbas, och Catalina hade en 122-tums hjulbas. Kopplingen var en enda skylt torka disk som var 11 inches lång. Oberoende kulled spiralfjädrar användes för upphängning. Fyrhjulig hydrauliska trumbromsar var standard med 11-tums bromsbelägg. Alla Pontiacs körde på 8-by-14-tums däck.

Servostyrning och bromsar makt fanns tillgängliga som optioner. En tryckknapp radio var också frivilligt.
Mått

Pontiacs var 80,7 inches bred, vilket var större än de flesta bilar och bredare än Pontiacs hade varit tidigare, vilket ger i namnet "wide-track." 1958 Pontiac hade varit 77 inches bred, och innan att de var i de låga 70-talet. Den Bonneville och Star Chief var 220,7 inches lång och 64,4 inches tall. Den Catalina, med sin kortare hjulbas, var 213 inches lång.

Pontiacs vägde ca 4000 kg. Bilarna används 21-liters gastankar, fem liter olja, 21 liter kylvätska, 5.5 pints differential vätska och 2,5 pints transmissionsolja.
Modeller och Priser
< p> Den Bonneville fanns i en Cabriolet, Custom Safari fyrdörrars, sport coupe och Vista sedan, med priser mellan $ 2970 till $ 3225.

Star-chefen var tillgängliga i en sedan, vista sedan och SportSedan, med priser mellan $ 2670 till $ 2859.

lägsta kostnaden Catalina hade flest alternativen, med en cabriolet, Safari två-eller tre-sits bil, sedan, sport coupe eller sedan, och Vista Sedan. Priserna varierade från $ 2,390 till $ 2,925.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98513.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.