Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

När var Radios Först monteras i bilar?

Den första radion tillgängliga för allmänheten i bilar var Motorola 5T-71, som infördes i början av 1930-talet. Det blev ett populärt komplement, och kan installeras på något märke eller modell av bilen. Den första Automotive Radio

Galvin Manufacturing Corporation sålde Motorola 5T-71 bilradion i början av 1930-talet, blev den första kommersiellt producerade bil radio. Flera elektriska praktiker av 1920-talet hade installerat make-shift radioapparater till bilar, men det 5T-71 såldes för denna specifika uppgift.
Primitiva Electronics inneburit minskad Dashboard Space

En av de mest anmärkningsvärda dragen i radioapparater i denna period är det utrymme som krävs för deras komponenter. Medan Motorola och andra modeller kan installeras på alla fordon, detta inte alltid garantera att det skulle vara attraktivt. En skrymmande krets fallet brukar åtföljas av ett stort, påträngande högtalare och radio ratten. Genom 1930-talet, hade fordon instrumentpaneler utvecklats till inte mycket mer än en metallplatta med mätare, monteras direkt på brandväggen. Detta innebar oftast att bilens ägare var tvungen att ge upp området handskfacket, eller rum under huven, för känsliga elektronik och radio.
Val av radiostationer och Range

Med en brist på rättslig vägledning från regeringen, började lokala radiostationer att dyka upp över hela landet från 1930-talet. Made populära av omedelbar tillgång till nyheter och underhållning, allmänheten ropade på mer radioutrustning. Folk önskade också att ta detta nya medium på vägen, och under hela 1930-talet radion fått fotfäste i bilvärlden.
Post-war Technology

slutet andra världskriget, många militära konstruktioner som överförts till den mobila radio industrin, och bilar såg framsteg som grammofon spelare och tryckknapp stationers minne.
Radios mognat

Vid 1950 hade radioapparater blivit standardutrustning på de flesta bilar som produceras i USA. Nya frekvenser tilldelades bara för expansion och trohet radiobranschen. Nya funktioner, som inspelade bandspelare, som infördes i bilar från 1960-talet. Idag kan varje form av underhållning finns att installeras i en bil, inklusive satellit-underhållning och spel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98382.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.