Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Vilket år är bilar uppfann?

Även om det fanns många försök till att producera en bil genom historien, var den första iteration av den moderna bilen uppfanns av Karl Benz i 1885 och kallades en "Motorwagen." Den ursprungliga bilen hade tre hjul, två i ryggen och en i fronten, och drevs av en fyrtakts bensinmotor. Benz första bil hade en öppen topp, och kroppen liknade samtida häst och vagn. Den fyrhjulsdrivna bilen uppfanns inte förrän 1893. Överväganden

Benz samman sin verksamhet, den Benz och Cie Company, med Daimler Motor Company 1890 för att bilda Daimler-Benz bolag, idag känt som Mercedes Benz.

Fun Fact

Karl Benz sålde cirka 25 modeller av hans motorwagen under de första fem åren av sin produktion.
Historia
< p> Överraskande, var Motorwagen början inte populär i Tyskland och i stället tjänade mest av sina tidiga försäljningen i Frankrike.
ångdrivna modell

En av de första försöken på att bygga en bil gjordes av Ferdinand Verbiest, en jesuit präst, som skapade en leksak fordon som drivs med ånga 1672 för kejsaren av Kina.
eldriven modell
< p> Ungefär samtidigt Benz utveckla motorwagen, Gustave Trouve av Frankrike utställningsmonter en eldrivna fordon på den internationella utställningen av elektricitet i Paris år 1881. Men det var aldrig tillverkats för offentliga inköp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98377.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.