Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Om Old Fashioned Cars

Antika bilar traditionellt definieras i Förenta staterna som bilar som är 25 år eller äldre, men det sociala konnotationer av begreppet ofta innebär en viss bild av en trä-ekrade, låg-befria buggy med en duk toppen. Rarity och efterfrågan är två av de mest inflytelserika faktorer för att avgöra värdet av en antik bil, men kanske ingenting är viktigare än ägarens personliga nostalgi mot bilen och den era som den representerar. Timeline av antika bilar

Antika bilar klassificeras ofta utifrån vilket år de har producerats. Bilar tillverkade på 1890-talet till sekelskiftet kallas "Veteran". Bilar tillverkade 1900-1910 kallas "Brass" eller "Edwardian." Bilar tillverkade från 1910 till ungefär mitten av 1920-talet kallas "Vintage". Bilar tillverkade från mitten av 1920-talet till början av andra världskriget (1939-1941) är känd som "Pre-war." Bilar tillverkade från 1942 till 1969 kallas "Post-War". Bilar tillverkade från 1970 fram till början av det tjugoförsta århundradet är kända som "Modern." Addera Investera i antika bilar

Liksom de flesta investeringar, kan antika bilar vara en chansning. Vissa är köpt för ett par hundra dollar och netto hundratusentals väg, medan andra kan se den exakta motsatsen hända. Den bästa tiden att köpa en antik bil är när det är 20 år gammal, när dess pris sägs ha "bottnat." Bilen ska ha den ursprungliga färgen och kromad finish på det. När du har gjort köpet, är det klokt att göra nödvändiga reparationer på den för att återställa den till så nära sin ursprungliga konditionering som möjligt. Många tycker att detta är en av de mest tillfredsställande aspekterna av att äga en antik bil, medan andra väljer att outsourca någon behövde arbete. Naturligtvis, bör det vara självklart att bilarna skall drivas mycket sällan. Vissa samlare kommer inte köra bilen alls och kommer att få den levererad på ett lastbilsflak till någonstans det måste gå. Oavsett vilken metod av beteende, är den avgörande faktorn för att investera i en antik bil tid. Du måste veta när marknaden är "upp" och vara redo att lasta bilen för att göra din vinst. Den antika bilmarknaden är ökända för att vara vilt temperamentsfull, så bli inte alltför girig eller du kan hitta dig själv på fel sida av en köparens marknad.
Skäl för insamling

Människor samlar antika bilar för alla typer av orsaker. Vissa tycker om att köpa ett nedslitet skrot av metall och inleder utmaningen att återställa auto till dess storhetstid. Andra finner tillfredsställelse i hantverket och vård i en produkt av en svunnen bransch som sedan länge övergivna sådana höga tillverknings-standarder. För många, antika bilar är bara en annan form av investeringar och de håller automatiskt upp på block tills de känner att marknaden är precis rätt. Men för de flesta, antika bilar är en initiering biljett till ett exklusivt brödraskap av auto visar och parader bil. Liksom många hobbies och passioner, likasinnade människor möts i ett socialt nätverk för att dela sin kärlek för antika bilar och ofta denna sociala aspekt blir den mest älskade sak om insamling.
Kända Antika bilar

Några av de mest kända och enklaste igenkännbara antika bilar är det 1922 Ford Model T, 1957 Ford Thunderbird, 1953 Cadillac Coup De Ville, 1970 Pontiac GTO, 1955 Volkswagon typ 2 Van, 1967 Ford Mustang, 1961 Ferrari 250 GT California, 1981 Delorean DMC-12 och 1971 Chevrolet Monte Carlo.
Andra sätt att delta i antika bilar

Du behöver inte bara att vara en bil entusiast eller tunga investerare att komma in i antika bilar. Många människor som är passionerade i området fick sin start genom association. Några av de mest populära extra samlingar kretsar kring antika bilar är fotografi, frimärken, leksaker och tändsticksask bilar, huva prydnadsföremål, facktidskrifter och diagram värde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98376.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.