Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

1942 Ford Jeep specifikation

Den amerikanska armén hade beställt skapandet av Jeep. Willys vann upphandlingen, men Ford var en nära andra. Armén beslöt snart att det skulle behöva mycket mer än Willys kunde leverera, så det tilldelade kontrakt till Ford också. Från och med 1942, gjorde Ford Jeepar för armén tillsammans med Willys. De tilläts inte att sätta sitt namn på fordonen under kriget. Grunderna

Willys Jeepar märktes Model MB, medan Ford Jeepar var märkt Model. Den Bantam Company faktiskt slå ut Ford och Willys för det ursprungliga kontraktet, men var oförmögen att leverera jeepar, lämnar armén att först vända sig till Willys och sedan till Ford.

Som armén hade instruerat företagen samarbetat och delarna var utbytbara efter några inledande gräl olika frågor. Tidigt på, var Ford galler mindre och hade en något annorlunda design, men i slutet av 1942 fordon var desamma. Ford hade sitt namn på de fordon som den gjort genom juli 1942.

Specifikationer för de två företagen var exakt samma. Jeep var en öppen bil, men hade ett kapell som kan användas vid behov.
Drive Train

Motorn var en fyrcylindrig in-line L- Flathead med 134,2 cubic inches. Den hade ett kompressionsförhållande på 6,38 till 1. Fordonet hade 54 hästkrafter vid 4000 rpm. Överföringen var en tre-växlad manuell, med Ford och Willys med en synkroniserad Warner T-84J modellen med en golvmonterad shifter. Överföringen fallet var en Spicer 18, två hastigheter. Jeep hade hydrauliska skivbromsar.

Jeep hade 6-by-16-tums däck. Omkring 10 procent av fordonen hade fyrhjulsdrift, enligt armén specs. En sex-volts batteri användes för att starta jeep. Jeepen var 132,25-inches lång, 62-inches bred och 52-inches
Mått

tall med taket nere. Jeep hade en 80-tums hjulbas och en 30-fots vändcirkel område. Markfrigång var 8.75 inches, och fording djupet var 21 inches.

Jeep hade en vindruta som kan vikas ner. Dörrar var också frivilligt på fordonen. Jeep hade tre skålade säten och montering för en kulspruta. Tidigt på, hade några vindrutor gevär fästen, men senare modeller inte.

Jeep hade en hastighetsmätare som gick till 60 mph. Den hade en bränslemätare samt vatten och olja temperaturmätare.
P Det fanns 277.878 Jeepar som produceras i 1942 ensam, men det är omöjligt att säga hur många som var Fords eller ens en kombination av Ford och Willys.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98499.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.