Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

1937 Ford specifikation

Ford omgjorda för 1937 bilar år, och modellen lanserades med pompa och ståt som Ford försökte återta ledningen i biltillverkning. Det var första året för strålkastare inuti framskärmarna, och grillen hade barer som leder till ett center bar. Ford tillsattes också en kombi i sitt sortiment, standard och deluxe versioner erbjöds till alla sina modeller. Drivlina

1937 Ford fortsatte att använda V-8 Flathead motor som hade införts 1934, och det var ändå den bästa motorn som massproducerades. Motorn kom i 136-cubic inches eller 221-cubic inches, och var tillgänglig över hela linjen i de flesta modellerna, den användes också i Ford halv-tons pickup

221 släcka 85 hästkrafter samtidigt. de 136 hade 60 hästkrafter. Båda motorerna körde bilar som hade 112-tums hjul baser. Den större motorn var mycket mer populär och många fler av dem installerades. En vanlig treväxlad växellåda användes på alla Fords 1937, och standarddäck var 5,5 X 16 tum. Ford bytte sina bromsar till en stålvajer system som var effektivt, men motstod med populära hydrauliska bromsar som andra biltillverkare som används. Addera Mått

1937 Ford hade en 14 - eller 16-gallon bensintanken. Motorerna - oavsett storlek - höll fyra qts. av olje-och 15 qts. av kylvätska. Vattenpumpen kunde driva igenom 45 liter vatten per minut, och pumpens plats ändrats för att göra vattenflödet lättare.

Kostnaderna varierade från $ 529 för coupe med den mindre motorn till $ 758 för Fordor Touring Sedan deluxe paket med större motor. Den Fordor Sedan var det mest populära fordon Ford gjorde med nästan en halv miljon av dem som produceras. Bilen vägde 2696 £. Den Coupe vägde 2383.

Bilens totala längd minskades från 1,936 längd 182.75 inches till 179,5 inches. Alla fordsna var samma längd och bygga på samma chassi.
Models

Ford lineupen inkluderade en tre-passagerare coupe, Tudor, Fordor , Cabriolet, Sedan Phaeton och Roadster. Standard och deluxe paket fanns tillgängliga på alla dessa modeller.

Deluxe paket hade dubbla bakljus, trä lister fönster och instrumentpanel, Förkromad grill, bakre armstöd, låsa handskfacket dörr och klocka. En konvertibel fanns tillgänglig på flera modeller, och stationsvagnar med trä sidor kom från sedanmodeller. Dessutom var en värmare, radio, radioantenn, cigarrettändare och klädslar finns tillgängliga som tillval.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98493.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.