Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Fördelar med växellådor med Kopplingar

Beslutet mellan en manuell eller automatisk växellåda går en lång väg mot att bestämma vilka färdigheter en förare behöver och hur mycket kontroll en förare har över bilen. Istället för en koppling, automatiska växellådor använder kopplingspaketen, som gör att transmissionen automatiskt växla utan någon input från föraren. En manuell växellåda har en drivrutin-styrd koppling i form av en pedal till vänster om den vanliga gas-och bromspedaler. Detta låter föraren lossa sändningen och välj redskap som behövs för körförhållandena. Större kontroll

En växellåda med en koppling ger dig större kontroll över ditt fordon. Genom att trycka ned kopplingspedalen du koppla ur motorn, vilket gör att din bil till kusten under sitt eget momentum. Detta är användbart för att komma till ett mjukt stopp eller körning i nedförsbacke utan att behöva växla upp plötsligt. Du kan också välja en lägre växel för mer hästkrafter vid ett högre motorvarvtal exempelvis vid körning i uppförsbacke eller accelerera för att passera en bil på motorvägen. Du styr vilken växel transmissionen är i, och just när växlingarna sker.
Motorbromsning

Bilar med automatisk växellåda automatisk uppväxling när du kör nedför en backe eller kust till ett stopp. Men med en koppling kan du koppla motorn i en lägre växel och låta drivlinan faktiskt bromsa bilen. Detta minskar behovet av att använda dina bromsar och kan vara speciellt användbar under långa nedförsbackar av vägen som kan orsaka bromsarna överhettas på grund av konstant friktion.
Mekaniska enkelheten

En manuell växellåda använder färre och enklare komponenter än en automatisk. Även med kopplingen och motsvarande koppling, en växellåda med en koppling har färre komplexa delar och är i allmänhet mindre benägna att misslyckas. Manuella växellådor kan pågå livet på en bil med inte mer service än en tillfällig oljebyte för att hålla växlarna smörjas ordentligt. Detta sparar också pengar i produktionen och reparationskostnader.
Fuel Economy

förare som använder en växellåda med en koppling kan välja lämplig växel för maximal effekt, eller bättre bränsle effektivitet. Körning i en lägre växel, eller starta på första växeln och utvecklas långsamt genom växlarna som du accelererar, kräver mindre bränsle. Utrullning till stopp genom att kopplingspedalen trycks kan du täcka mycket mer plats utan att trycka på gasen än vad som skulle vara möjligt i en bil med automatisk växellåda (där permanent kopplingen mellan motorn och resten av drivlinan bromsar bilen snabbare) . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/80226.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.