Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Front-Wheel Vs. Bakhjulsdrift

Under de senaste decennierna har framhjulsdrift blivit den föredragna drivlinan i personbilar. Fördelar i dragkraft, passagerarkomfort och tillverkning effektivitet har motiverat biltillverkare till stor del överge traditionella bakhjulsdrivna för nyare konstruktion. Förespråkarna för den gamla designen hävdar dock att bakhjulsdrift betydande fördelar, och bilar som använder den traditionella designen fortsätter att hålla fast vid ett hörn av bilmarknaden. Hur bakhjulsdrift Works

en bak-wheel-drive bil, är motorn vanligen placerad framför kupén. Motorn driver en transmission, vanligen placerad direkt bakom motorn, vilket förvandlar en drivaxel som sträcker sig i längdriktningen till en bakre differential och bakaxeln. Kraften överförs via denna drivlinan från motorn framför till bakhjulen. Hur Framhjulsdrift Works

en front-wheel-drive bil
, den Hela drivlinan är placerad framför kupén, med motorn vanligtvis monterad i sidled. Motorn driver en transaxel, som är fäst direkt på framaxlarna. Kraft överförs till framhjulen, och ingen av drivlinan sträcker sig bakåt av bilens brandvägg. Bakhjulen är unpowered och enkelt rulla fritt.
Fördelar med framhjulsdrift

Eftersom ingen av de drivlinekomponenter sträcker sig under passagerarutrymmet eller lastutrymmet front-hjulsdrivna bilar har oftast mer innerutrymmen än jämförbara bak-hjulsdrivna bilar, där överföring och drivaxel ofta tränga in i bilens interiör. När det gäller design, med hela drivlinan i ett enda fack är mer effektivt för montering och underhåll. Eftersom vikten på motorn är direkt över drivhjulen, har en front-wheel-drive bil en dragkraft fördel över en bak-wheel-drive bil i halt väglag vid låga hastigheter.
Fördelar bakhjulsdrift

viktfördelning en bakre-wheel-drive bil är mer balanserad än en framhjulsdriven bil, där större delen av fordonets vikt i fronten. Detta resulterar i förbättrad acceleration, hantering och bromsning i en bak-wheel-drive bil. Även front-wheel-drive bilar tenderar att "understyrning," eller driva deras främre ändar mot utsidan av kurvan i en sväng vid gränserna för vidhäftning, bak-hjulsdrivna bilar tenderar att "överstyrning", eller tryck på deras bakdelar mot utsidan av kurvan. Säkerhet förespråkare hävdar att understyrning är mindre farligt, men förespråkare för bakhjulsdrift hävdar att överstyrning faktiskt gör en bil mer stabil i svängar. Också, eftersom drivhjulen är också de hjul som används för styrning i en framhjulsdriven bil, bilarna är föremål för "vridmoment styra," ett tillstånd där accelerationen negativt påverkar styrningen, bak-hjulsdrivna bilar inte visas denna tendens.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/80275.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.