Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Framhjulsdrift vs Bakhjul Fördelar Drive

Tillverkare, mekanik, bilentusiaster, och konsumenter, har länge debatterat bakhjulsdrift kontra framhjulsdrift fråga. Bestämma vilka fordon tenderar att hantera bättre, och som är säkrare, är i centrum för debatten. Det finns klara fördelar med varje typ av drivlina. Personliga preferenser är en viktig barometer när man analyserar fördelarna mellan framhjulsdrift och bakhjulsdrift. Fördelar med Framhjulsdrift
Framhjulsdrift fördelar

De två främsta fördelarna med en framhjulsdriven drivlinan är bränsleeffektivitet och dragkraft. I en framhjulsdriven bil, är motorn och differential placerad i den främre änden. Motorn filtrerar all sin makt genom skillnaden i framhjulen, vilket skapar en dragande effekt. Som Popularmechanics.com noterar, har denna typ av fordon mindre tyngd i ryggen, och är oftast mindre, på grund av de flesta större delar som finns under huven. Detta ger en mer bränslesnål bil.

Eftersom de flesta av en framhjulsdriven fordonets vikt i fronten, kommer det att få bättre grepp i dåliga väderförhållanden. Många människor väljer framhjulsdrivna bilar och bilar bara för att de bor i ett område som kräver överlägsen dragkraft under körning.
Fördelar med bakhjulsdrift
Drive
Bakhjulsdrift fördelar

Bakhjulsdrift fordon görs att utföra. Deras fördelar är enklare acceleration och inbromsning, en smidigare körning och mer kontroll över fordonet på grund av en jämn viktfördelning. Rearwheeldrive.org noterar att många servicebilar, däribland polisbilar, är bakhjulsdriven. Dessutom, alla tävlingsbilar kräver möjliga prestanda och balans i samband med bakhjulsdrift.

Bak-hjulsdrivna bilar har kallats säkrare fordon på grund av deras övergripande balans och körbarhet. Detta drivlinan gör att föraren kan känna att han har en stor mängd kontroll över fordonet.
Överväganden
Tänk på din körning preferenser vid val av en drivlina.

typ av drivlina du väljer bör bero på din livsstil. Om du bor i snöiga eller regnigt klimat, kan du finna framhjulsdrift bäst, beroende på dess dragkraft. Men om inclimate vädret inte är ett problem för dig, kan bakhjulsdrift era behov, med dess övergripande hantering och känsla.
Varningar

köra en bakre -hjuliga fordon på snö kan ibland leda till spin-outs på grund av en brist på dragkraft i framhjulen. Turning med extra försiktighet och lämnar tillräckligt utrymme för att stoppa bör undvika denna fråga. Vissa bakhjul fordon kommer med antispinn, hjälper som ger stabilitet i dåligt väder.

Framhjulsdrift fordon ibland har problem med vridmoment styra. När fordonet accelererar vid en viss hastighet, kan styrningen ske. Enligt Rearwheeldrive.org sker detta på grund av att motorn är ansluten till rattstången. Bakhjulsdrivna bilar har inte samma problem, på grund av att motorn är placerad på en annan plats i fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79872.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.