Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Prelude Manuell växellåda Vs. Automatisk

1979 Honda började produktionen på sin första riktiga försök till sportbil marknaden med Prelude. För 11 år bilen gjordes med en manuell växellåda och samma säkerhetsstandarder och Honda teknik som har gjort sina bilar så tillförlitliga. Det var samma år Honda försökte sin hand på en automatlåda för Prelude baspaketet, den första i en sportbil. Historia

1959 var det första år Honda Motor Company öppnade produktionen i USA. Tjugo år senare ingenjörer anges att bygga Prelude med avsikter att göra en spännande bil som höll fast vid de centrala Honda värdena för intelligent design och pålitlighet.
Fakta

Den Prelude var den primära prestandan bil av Honda byggda med samma hantering och körbarhet som sina mer kända linjer, men med makt att konkurrera på den sportbil marknaden. Tyvärr, trots att försäljningen började avta i slutet av 1990 och början av 2000 som priset växte till att bli för mycket att betala för en bil utan utseendet och premium känsla av de andra bilarna på marknaden.

Funktioner

Kallade den femte generationens Preludier, var perioden 1997 till 2002 års versioner tyngre och mer dynamisk i kraft än tidigare år. Två utföranden var basen och typ SH, som båda kom med en vanlig femväxlad manuell växellåda. År 2000, för första gången i USA, presenterade Honda en automatisk växellåda är tillgängliga med en VTEC motor på Prelude baspaketet.

Liksom alla Honda-designade automatiska växellådor, var upptakten automatiska konstrueras med tre parallella axlar. Eftersom ingenjörer lagt till en ny 16-bitars mikroprocessor till sin gamla designen, var skift smidigare och med färre skift chock.
Typer

femväxlad manuell växellåda gavs . en översyn av 2000 Prelude med en ny koppling foder för att minska pedalkraft och stöd med att flytta snabbare mellan växlarna

Både den automatiska och manuella växellåda modeller byggdes med 2,2-liters fyrcylindriga motorer, som producerar 190 - och 200-hästkrafter, respektive.
Överväganden

perioden 1997 till 2002 års versioner av Prelude fått bra kritik med sina fem-växlad modeller manuell växellåda för att vara rolig att köra och deras genomförbarhet. Under 1999 och 2000 Honda Prelude vann Edmunds.com Editors 'Most Wanted Award för Best Sports Coupe i $ 10,000 till $ 25.000 marknaden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79779.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.