Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

2001 Toyota Prius Tillförlitlighet

Den 2001 Toyota Prius var den prototypiska hybridbil på den amerikanska marknaden. Trots många radikala, då nya tekniken har Prius 2001 höll upp som en begagnad pålitlig bil. Även som 2011 Prius rullar ut, är den ursprungliga en solid begagnad bil. Positiva

För det mesta, håller 2001 Prius upp bra. Mycket få problem dykt upp med denna modell trots att bilens första årsmodell. Bilen fick genomgående höga betyg från Edmunds.com och Consumer Reports, både som ny och begagnad bil. Dessutom säljer en 2001 Prius för runt $ 10.000. Det är ungefär halva priset på den senaste modellen. Detta är både en stark ekonomi och en god indikator på att Prius har värde.
Oro

Två huvudsakliga tillförlitlighet bekymmer finns med en 2001 Prius. Först, om något större går fel med motorn, kan endast en Toyota återförsäljare fixa det. Mycket av den teknik i Prius är unikt för tillverkaren. Detta ger köparen beroende av återförsäljare för större reparationer av motorn. Det andra problemet är batteritiden. Sedan Prius rullade ut, har det uppstått farhågor att batteriet bankerna så småningom kommer att slitas ut och måste bytas. På 2001-modeller, finns en 100.000-mil garanti på batterierna. De nyare modellerna fördubblades körsträcka till 200.000 miles, vilket återspeglar större förtroende för tekniken. Men även i det värsta scenariot, kostar det mindre att köpa en begagnad Prius och byta batterier än det gör att köpa en 2010 eller 2011 modell.
Sammanfattning

Prius representerar ett stort steg i miljövänliga bilar. Det fungerar bra och behåller värdet. Nackdelen är om något stort går fel, kan det bli kostsamt och kräver specialiserad reparationer. En konsument måste väga värdet av Prius mot den potentiellt dyra off-chans av stora problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79728.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.