Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur Decode Toyota VIN Numbers

Din Toyotas VIN, eller Vehicle Identification Number, är ungefär som ett fingeravtryck i att inte två som är likadana. Förutom att tillhandahålla identifiering, innehåller VIN specifik information om din bil, om du vet hur man avkoda dina Toyotas VIN.VINs innehåller 17 tecken, både bokstäver och siffror. Amerikansk lag kräver att VIN tecken representerar specifik information som sträcker sig från där din Toyota tillverkades i vilken typ av bromssystem din bil har. Avkodning dessa tecken kommer att ge en mängd information om din Toyota. Instruktioner
1 Kontrollera din Toyota förardörren och under mattan för ditt VIN.

Leta upp din Toyotas VIN-nummer. Kontrollera bilen titel eller registrering först. Om dessa handlingar inte är tillgängliga, kontrollera din Toyota. En platta stämplat med din Toyota VIN kan hittas på insidan av förardörren, brand vägg eller under mattan på passagerarsidan.
2

Kontrollera en VIN diagram för att avkoda VIN. Flera finns på nätet (se Resurser). De tre första tecknen i din Toyotas VIN kommer bekräfta att din bil är verkligen en Toyota och berätta var din Toyota tillverkades.
3 Även motorstorlek är kodad i din Toyotas VIN.

Hitta din modell, kroppstyp, motorstorlek och mer från den fjärde till åttonde tecknet för din Toyota VIN. En online dekoder (se Tips och resurser) kan vara ett bättre val för att avkoda denna del av din Toyota VIN. Den nionde tecknet är en kontrollsiffra, som används av US Department of Transportation för att bekräfta att din Toyota VIN är giltigt.
4

Bestäm din Toyotas årsmodell. För att kontrollera detta, hitta den 10: e tecknet i VIN och kontrollera den del årsmodell av diagrammet att kontrollera din Toyotas ålder.
5 Avkodning en Toyota VIN berättar där det gjordes.

Hitta den aktuella anläggningen som tillverkade din Toyota. Kontrollera 11th tecknet för denna information. En online dekoder (se Tips och resurser) fungerar bäst för avkodning denna VIN karaktär. Den 12: e genom 17th tecken i din VIN tilldelas av tillverkaren för att unikt identifiera din Toyota.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79556.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.