Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Columbia Parcar Motorspecifikationer

Columbia ParCar Corp är en tillverkare av gas-och elektriska golfbilar och andra små personliga och nyttofordon. Columbia ParCar grundades 1946 och har sedan dess tagit över flera andra små fordonstillverkare, såsom Westinghouse Electric Corporation lilla bil division och den amerikanska Machine Foundry Company, som tidigare hade tagit över Harley-Davidson små fordon linje. Columbia ParCar tillverkar och distribuerar ett brett utbud av personliga och nyttofordon, inklusive en rad Neighborhood Electric Vehicles infördes 2000 för att möta den växande efterfrågan på alternativ energi fordon. Bensinen Ealge-P4G Motor

Både LE och SE utgåvor av Eagle P4G använda en Briggs & Stratton fyra-cykel, encylindrig, 391cc luftkyld motor med en gjutjärn hylsa, en overhead ventil och en motviktstruckar vevaxeln. Det är en 13hk motor som bygger på ett streck-monterad nyckelbrytaren och en framåt och bakåt väljare för riktade kontroller. Det P4G har en steglös automatisk vridmomentavkännande drivenhet med överväxel och en 13.25:1 spiralkugghjul minskning med integrerad differential.
Summit NEV Series Motor

Summit NEV serien är eldrivna minibilar. Medan det finns flera upplagor i NEV serien, alla kör på en 17.3hp NEMA klass H 48-sork batteri. Motorn bygger på åtta 6-volts, 225amp/hr, 115-min deep-cycle batterier. Det finns ett inbyggt, mikroprocessorstyrd, heltätad 110-240vac/50-60hz laddare. En konsol-monterad nyckelbrytaren dikterar styrförmåga. En 400amp, solid-state, programmerbar pedal-proportionella system styr hastigheten. Toppmötet NEV serien har en bil-style director-till-motordrivenhet med snedskurna kugghjul i ett oljebad och en slutväxel ranson av 10.35:1.
Industrial and Commercial Motors

Förutom personliga fordon, producerar Columbia ParCar Corp flera rader av industriella och kommersiella fordon. Dessa fordon har ett brett användningsområde och typer motor. Till exempel kommer den Payloader serien med antingen en 36-volts eller 48-volts elmotor. Dessa fordon har en dragkapacitet på 2.200 till 5.200 pounds och en maxhastighet på 10 till 17mph, beroende på modell. The Chariot, en mycket mindre bil, använder en 12-volts batteri. Den har en dragkapacitet på bara 400 pounds och en maxhastighet på 9mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79523.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.