Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur man läser en 2006 GMC VIN

GMC är en gren av General Motors som gör stadsjeepar, lastbilar och skåpbilar. Alla GMC fordon som gjorts under 2006 har en VIN, eller Vehicle Identification Number. Den Vehicle Identification Number är ett unikt 17-siffrigt nummer som representerar olika aspekter av GMC fordon. VIN identifierar tillverkaren och där fordonet gjordes, och ger information om bilmodell och en unik identifikation baserat på den ordning bilen kom utanför linjen på fabriken. VIN av GMC fordon kan hittas på fordonet och på fordonets pappersarbete. Instruktioner
1

Hitta VIN av GMC fordon. Den VIN kan hittas på fordonet titel och registrering, på tillverkarens uppgifter, som finns placerad i förarens dörrposten bredvid spärren, och på VIN plattan placerad på varje GMC på instrumentbrädan intill det nedre hörnet på förarens sida av vindrutan.
2

Identifiera de två första siffrorna i VIN. Om den första siffran är 1, var bilen gjordes i USA. En 2 identifierar fordonet som gjorts i Kanada och en 3 identifierar fordonet som görs i Mexiko. Det andra tecknet är ett G på alla GMC fordon och de flesta andra GM-fordon, oavsett märke. Addera 3

Läs den tredje siffran. GMC använder T för lastbilar, K för skåpbilar och J för skåpbilar med mer än 10-passagerarkapacitet. AD representerar ett fordon som lämnar fabriken oavslutade, ska fyllas i av en specialitet bolag för kommersiella eller RV bruk.
4

Titta på den fjärde siffran. Denna siffra används av GMC att identifiera totalvikt och den typ av bromssystem. Diagrammet bromssystem finns på GM VIN kort länk (se Resurs).
5

Identifiera den femte och sjätte siffran. Dessa siffror representerar linjen chassi och fordon serie av GMC fordon. Diagrammet dessa koder finns på GM VIN kort länk (se Resurs).
6

Läs den sjunde siffran, identifieraren kroppstyp. GMC fordon använder en 1 för särskild kommersiell och organ RV inklusive en kommersiell Savanna, en 3 för sändebudet och Yukon, en 4 för Sierra och Canyon, en 5 för regelbunden Savanna, och en 6 för Yukon XL och sändebud XL. En 9 används för förlängd hytten lastbilar och utökade skåpbilar, inklusive förlängda modeller av Canyon, Sierra och Savanna.
7

Identifiera den åttonde siffran. Denna siffra identifierar motorn i GMC fordon. Diagrammet dessa koder och motorer finns på GM VIN kort länk (se Resurs).
8

Ignorera nionde siffran. Denna siffra används i en matematisk beräkning för att kontrollera att VIN är giltigt.
9

Läs 10: e siffran, vilket motsvarar bilens årsmodell. 2006 GMC-värdet kommer alla att ha nummer 6 i detta läge. Siffrorna 1 till 9 representerar årsmodeller 2001-2009. Från och med 2010 kommer VIN innehåller bokstaven A och förskott en bokstav för varje årsmodell.
10

Titta på 11th siffran, som representerar anläggningen där fordonet gjordes. General Motors har en kod för varje anläggning eller grupp av växter som de använder. Noteringen av koderna och växterna finns på GM VIN kort länk (se Resurs).
11

Läs de sex sista siffrorna, en unik uppsättning siffror för GMC fordon baserade på beställning i vilken det gick igenom monteringsprocessen. GM kallar detta produktionsserienummer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79479.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.