Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur bli av en citron bil

Ingen vill fastna med en citron bil, men det händer. Det viktiga att komma ihåg är att du har rätt i den här situationen. Du behöver inte luta sig tillbaka och acceptera att du har utnyttjat av säljaren och sålt en citron. Du har möjlighet att antingen få pengarna tillbaka eller återlämna bilen. Men först måste du lära dig det förfarande för just din stat. Instruktioner
1

Besök citron lag America webbplats och välja ditt tillstånd från rullgardinsmenyn i nedre vänstra hörnet av skärmen.
2

Läs igenom informationen noggrant. Den bästa taktiken för att bli av med din citron bil är att beväpna dig med information. Alla statliga lagar är olika, så se till att läsa lagarna för din stat. Addera 3

Organisera alla dina poster för citron bilen. Oddsen är, upptäckte du att din bil var en citron efter många reparationer. Du måste ha alla dessa reparationer register organiserade i kronologisk ordning. Om du köpte din bil från en återförsäljare, begära ett fordon historia garantireparation, som kommer att lista alla reparationer fordonet har någonsin behövs.
4

Räkna ut ditt mål för att bli av med din citron bil . Du kommer att försöka lämna tillbaka den till tillverkaren, som är ansvarig för att producera citron. Du kan i allmänhet få en ersättning bil, eller tillverkaren kan köpa tillbaka citron från dig. Vissa människor är öppna för båda alternativen så länge som de kan bli av med citron bilen.
5

Skriv ett brev till tillverkaren förklarar ditt ärende och vad du vill ha från dem. Nämn att du har rätt till din begäran enligt din statens citron lag, och kortfattat förklara varför du tror att din bil är defekt och att citera vissa reparationer. Inkludera en tidsfrist för tillverkaren att reagera så att din ansökan är skyndsam. Ett brev är det bästa sättet att dokumentera din citron lag fall lagligt.
6

vänta på ett svar. Det kommer förmodligen ta minst 30 dagar att få ett svar från tillverkaren eller längre. När de svarar, förhandlingarna inleds. Det kan ta två eller tre counteroffers innan tvisten lösts och de tar tillbaka din citron bil.
7

Argumentera för dina rättigheter. Det är där att veta din statens citron lag är viktigast. Vissa tillverkare kommer att försöka få dig att betala för en skillnad i klistermärke priset för din nya bil och körsträcka eller användning på citron bilen. Med ett återköp, får tillverkaren också försöka få dig att betala för körsträcka. Många statliga citron lagar säger uttryckligen att du inte är ansvarig för någon av dessa kostnader. Du kan också ha rätt att få alla dina lån betalningar, betalade det totala värdet av ditt inbyte och din handpenning från tillverkaren, samt ha ditt lån off. Du har rättigheter enligt din statens citron lag och tillverkaren har rätt att förhandla. Håll argumentera tills du får vad du vill.
8

anlita en advokat för att hjälpa dig när alla förhandlingar misslyckas. Citron lag advokater vet din statens lagar på djupet och kan förhandla med tillverkare mer effektivt på din räkning. En advokat, men bör vara en sista utväg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79054.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.