Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Nackdelarna med en solcellsdriven bil

Solenergi är energi som kommer från solen. Solfångare används för att samla in denna energi och lagra den i batterier. Solenergi är en relativt ny idé när det gäller bilar. Solpaneler på bilar kan användas för att driva bilen och flytta den utan hjälp av andra medel. Soldrivna bilar har vissa fördelar, men har nackdelar också. Batteridrift

En stor nackdel med en soldriven bil är batteriet som används i den. Batteriet kan behöva användas ofta i soldrivna bilar på grund av vädret. Om det är mörkt ute eller solen inte är ute, kommer batteriet måste användas för att du ska köra den. Batteriet i soldrivna bilar tenderar att köra fortare än en bränsle driven bil. Laddning av batteriet kan ta flera timmar, beroende på hur lågt det är. Och om det inte är direkt solljus, kan det ta ännu längre tid än så.
Kvantitet av solpaneler

annan nackdel med en solcellsdriven bil är det stora antalet av solpaneler som krävs för att göra det gå. Solpanelerna på bilen har låg energiproduktion och därmed, för att producera rätt mängd el, är ett stort antal solpaneler behövs. Detta krav kan bli väldigt dyrt för bilägaren när det blir dags för de solpaneler som ska ersättas.
Dyra

Soldrivna bilar tenderar att vara dyrare än andra typer av bilar. Detta pris skillnad är ett resultat av den dyrare utrustning som används för att köra dem. De solceller (som används för att omvandla solljus till elektricitet) är de dyraste. Beroende på märke, kan en soldriven bil kosta hundratusentals dollar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79018.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.