Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Skillnad mellan 4-Wheel Drive & All Wheel Drive

Även i princip lika, avsikten med All-Wheel Drive (AWD) och fyrhjulsdrift (4WD) fordon är mycket olika. En används för att förbättra dragkraft i alla situationer, medan den andra är avsedd speciellt för off-road prestanda. Historia

De första fyrhjulsdrivna system användes på elbilar i slutet av 1800-talet, och AWD användes först av Audi i slutet av 1970 för rally racing.
4WD Syfte

AWD är en typ av 4WD-system, och som traditionell 4WD, används för att fördela kraften mellan alla fyra av ett fordons hjul för dragkraft.

Skillnad

Traditionella 4WD-system använder en fördelningslåda som helt låser de främre och bakre axlarna tillsammans för bättre off-road dragkraft. AWD använder en centreradifferens liknande de som finns i axlarna för att tillåta axlarna att vända i olika takt. Addera 4WD Fördelar

Eftersom axlarna är sammanlåsta, 4WD system är bättre för hard core-off logistikfrågor, bergsklättring och fording lera och vatten.
AWD Fördelar

AWD-system är mer inriktade För väghållning, och kan tillåta oändlig variation av makt delad mellan fram-och bakaxlarna. Detta möjliggör en AWD bil att ha stabilitet i en front-bil, med kurvtagning förmåga av en bak-enheten en.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78452.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.