Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Kanada Bil importtullar

Importera en bil till Kanada ingår betalning av tullar och avgifter. Bedöma de totala avgifterna för att avgöra om import är det klokaste valet för dig. Både justitiesekreterare importerade fordon (RIV) och Kanada Services Border Agency ger sjökort att hjälpa till med den bedömningen. Justitiesekreterare importerade fordon
Avgift

Fordon mindre än 15 år måste registreras med RIV. Registrering av ett fordon med RIV (2010) kostar $ 195 plus de varor och tjänster skatt

( GST) för alla län förutom Quebec där kostnaden är $ 195 plus moms och Quebec Service Skatt (QST).

Om fordonet är för endast delar och som inte är avsedda för körning på kanadensiska vägar, är avgiften $ 70 Plus GST för alla län förutom Quebec där avgiften är $ 70 Plus GST och QST.
Duty

Fordon som tillverkas i USA, bär Mexiko eller Kanada inte tullar om de är avsedda enbart för personligt och icke-kommersiellt bruk. Om fordonet har tillverkats i ett annat läge, bestämmer inköpspriset tullen. Ingår i att köpeskillingen finns några garantier köpta och utländska omsättningsskatt. Det totala värdet omvandlas till kanadensiska dollar, och skyldighet beror på landet av fordonets ursprung.
Punktskatt

Fordon utrustade med luftkonditionering kräver betalning av ytterligare 100 punktskatt. Addera Grön Levy

En extra grön beskatta Gäller fordon tillverkade efter 2007 som inte är bränslesnåla. De gröna beskatta varierar från $ 1.000 till $ 4.000 beroende bränsleförbrukningen. Konsumtionen mäts i liter per kilometer, den nedre gröna Levy skatt gäller för fordon som förbrukar minst 13 liter per 100 km, men mindre än 14 liter per 100 km, och den högsta gröna Levy skatt tillämpas på fordon som förbrukar mer än 16 liter per 100 km.
Varor och tjänster skatt

2010 GST är 5 procent. Men vissa provinser såsom Nova Scotia och New Brunswick anställa en Harmoniserade Sales Tax (HST), som kombinerar GST med Provincial Sales Tax (PST). I dessa provinser är skatten under 2010 13 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78708.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.