Vad är historien om Honda HR-V?

Honda HR-V mångsidigt fordon var kanske den första crossover sport utility vehicle som kombinerade personbil komfort med utseende av en robust fyrhjulsdrift off-road vagn. Honda producerade HR-V 1999-2006 och tog några av dess mekaniska och komponenter design från dess större syskon, CR-V. Även om det inte var så mångsidig terrängkörning, var det en bränslesnål, lätta fordon marknadsförs till yngre förare. Bakgrund

Honda presenterade en framhjulsdriven HR-V prototypen på 1997 Tokyo Auto Show som en "joy" bil eftersom den betedde sig både som en respektabel pendlare fordon och som en rolig konkurrent mot brawnier och mer off-road orienterad Toyota RAV4. HR-V kom i två-och fyrhjuliga konfigurationer. Honda lanserade HR-V i september 1998 med fyrhjulsdrift versionen anländer i februari 1999. Den fem-dörrars modellen dök upp i juli 1999. Medan den fyrhjulsdrivna modellen gav bättre dragkraft på asfalterade vägar, var det inte den typ av fordon att gå utanför logistikfrågor i lera eller snö.
VTEC och dubbelpump

HR-V lekte en 105-hästkrafter 1,6-liters rak fyrcylindrig motor i sin fyrhjulsdrift tredörrars herrgårdsvagnar. En beefier 123-hästkrafter VTEC var ett alternativ för de tre-och femdörrars modeller på fyrhjulsdrift, men inte de tvåhjuliga versioner. En kontinuerligt variabel transmission matchade standard 1,6-litersmotorer och en femväxlad manuell matchade 6-liters VTEC. Ett viktigt inslag var Hondas "dubbelpump" fyrhjulsdrift systemet lyfts för HR-V från CR-V. Den dubbelpump datoriserade inkopplad automatiskt bakhjulen när systemet kände framhjulen var halka. Honda gav HR-V en blygsam kropp uppgradering under 2001 genom att gnälla upp fronten för att ge det en mer maskulin utseende. Den automaker stiliga även bak. Interiören fick silverdetaljer.
Specs

HR-V: s 1,6-liters fyrcylindrig genererade 105 hästkrafter och 100 foot-pounds av vridmoment. Motorn hade en 2,95-tums borrning och 3.54-tums slaglängd med fyra ventiler per cylinder. Dess kompressionsförhållandet var 9,6-till-1. Med tre dörrar versioner satt på en 92,5-tums hjulbas och kroppen mätte 157,9 inches lång, 65,7 inches tall och 66.7 inches bred. Dess fastighetsnära vikten var £ 2601. och bränsletanken höll 14.5 liter. Den fem-dörrars modellen hade en 96,5-tums hjulbas och kroppen var 161,8 inches lång. Dess bredd och höjd var samma som den modellen med tre dörrar. Den fem-dörrars modellen har fastighetsnära vikt rating var £ 2771.
Prestanda

HR-V: s styrka var dess gas körsträcka. Det tjänade 27 mpg i staden och 37 mpg på motorvägen kör för en kombinerad 32,8 mpg. Det kunde nå 0-62 mph på 11.2 sekunder med en toppfart på 103 mph. Utrustad med standard 1.6-liters motor, tävlade den fyrhjulsdrivna HR-V närmare med Volvo V70 eller Audi Allroad Quattro vagnar än Toyota RAV4, som hade bättre off-road prestanda. Även Honda marknadsförde HR-V som en fyrhjulsdriven, det är mer av en föregångare till de fyrhjulsdrivna modellerna som gav bättre grepp på hala vägar i stället för att leka i leran


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/78128.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.